13 nieuwe namen voor Netherland Deathfest IV waaronder headliner Electric Wizard

Facebookrssmail

De invloedrijke doommetalband Electric Wizard is de eerste headliner voor Netherlands Deathfest IV, wat  van 3 tot en met 5 mei plaats vindt in 013 in Tilburg. Naast Electric Wizard, maakt de organisatie nog 12 namen bekend. Naglfar, Intestine Baalism, Grave Miasma, Rippikoulu, Morta Skud, Cenotaph, Krypts, Phlebotomized, Possession, Jupiterian, Holocausto Canibal en Auroch zakken ook af naar Tilburg.

Netherlands Deathfest is de samenwerking tussen de organisator van Maryland Deathfest en 013 Poppodium in Tilburg. Na een ijskoude editie in 2018, verhuist het weekend voor extreme metal in 2019 voor het eerst naar mei.

Na een eerste rij namen bekend gemaakt te hebben (waaronder Pestilence, Vomitory, Cryptopsy, Anaal Nathrakh, Bethlehem en Viscera Infest), maakt de organisatie nu 13 nieuwe namen bekend, waaronder headliner Electric Wizard.

Electric Wizard is een zeer invloedrijke doommetalband uit Dorset, Engeland onder leiding van Jus Oborn. In 2013 was Oborn curator op Roadburn Festival, waarbij Electric Wizard ook de dag afsloot. Dit leverde een uitpuilende zaal uit, wat nog maar eens de populariteit van deze band onderstreept. Sindsdien bracht de band nog 2 succesvolle albums uit: ‘Time To Die’ (2014) en ‘Wizard Bloody Wizard’ (2017). Maar hét ijkpunt blijft het legendarische album ‘Dopethrone’.

Naast Electric Wizard maakt Netherlands Deathfest nog 12 namen bekend. Zo zijn er exclusieve shows van de Japanse cultband Intestine Baalism (eerste show buiten Japan) en Morta Skuld (eerste show in Europa). Verder zijn Naglfar, Grave Miasma, Rippikoulu, Cenotaph, Krypts, Phlebotomized, Possession, Jupiterian, Holocausto Canibal en Auroch toegevoegd aan de line-up. Die ziet er vooralsnog zo uit:

7 H. Target | Anaal Nathrakh | Auroch | Bethlehem | Butcher ABC | Cenotaph (Mex) | Cryptopsy | Electric Wizard | Encoffination | Extinction of Mankind | Father Befouled | Grave Miasma | Graveyard (Sp) | Gutalax | Holocausto Canibal | Intestine Baalism (exclusieve EU show) | Jupiterian | Krypts | Morta Skuld (eerste keer in EU) | Naglfar | Pestilence | Phlebotomized | Possession | Prostitute Disfigurement | Rippikoulu | Viscera Infest | Vomitory

Early birds zijn al uitverkocht.Weekendtickets kosten €123 (excl. servicekosten) en zijn al in de voorverkoop.

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ