Tongeren Metal Fest onthult eerste namen

Facebookrssmail

Met veel trots onthult de organisatie de eerste bevestigde namen voor de derde editie van Tongeren Metal Fest; Belgiës luidste metalfestival. Tongeren Metal Fest vindt plaats op zaterdag 2 april 2016 in cultuurcentrum de Velinx te Tongeren. Destroyer 666, Bölzer, Trepaneringsritualen en Bathsheba zullen er alvast hun opwachting maken. De headliner – alsook een extra middelgrote act – worden binnenkort bekend gemaakt.

‘Australian And Antichrist’, het is niet voor niets het lijflied van Destroyer 666. De Australiërs komen op Tongeren Metal Fest exclusief hun nieuwe plaat ‘Wildfire’ voorstellen, die eind februari uitgebracht wordt via het gerenommeerd label ‘Season Of Mist’.

Bölzer – één van de vele hoogtepunten van de vorige editie – kon ook dit jaar niet op de line-up ontbreken. De Zwitsers komen terug naar de Velinx met ijzersterk nieuw live materiaal. Entranced by the Wolfshook!

Trepaneringsritualen (oftewel T X R X P) is alvast de vreemde eend in de bijt. Dit eenmansproject van de Zweed Thomas Martin Ekelund brengt industriële en duistere noise ten gehore. Het festival schenkt ook opnieuw aandacht aan lokaal talent, en doet dat met Bathsheba! Deze Belgische doommetal-band rond frontvrouw Michelle Nocon (Death Penalty, ex-Serpentcult) neemt je mee op een verre trip.

affiche2016h

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ