Kvltist – Catechesis

Facebookrssmail

a2818273130_10[1]Het debuut van het Duitse Kvltist laat zich het beste omschrijven als een kruisbestuiving van het Poolse Behemoth en het Zweedse Watain. Dit komt zowel door de intensiteit als de melodielijnen. Gedragen stukken worden knap afgewisseld met op hol slaande tempo’s.

De band Kvltist is zo’n 2 jaar geleden opgericht en bestaat slechts uit het duo ‘MZI’ (verantwoordelijk voor alle instrumenten en achtergrondzang) en ‘Amon Xul’ (zang). Het album is in een periode van zo’n anderhalf jaar opgenomen (december 2013 – juni 2015). Diverse gastzangers Hellchrist Xul (Funeral Winds), S. Deathcurse, Hekte Zaren (Hexenwolf) en Necrosodom (Azarath/Deus Mortem) hebben hun medewerking verleend aan dit sfeervolle album. Een zevental sterke nummers, varierend in lengte van zo’n 4 minuten tot 9 en halve minuut, pakken je al naar een paar keer luisteren flink bij de strot beet.

Het is totaal geen problem om na het laatste nummer, gewoon weer de ‘repeat-knop’ in te drukken. De alom bekende ‘klagende’ gitaarlijnen zorgen voor de nodige emotie binnen de sterke composities. Sinds eind november is de eerste videoclip voor het nummer ‘Eucharisty Of Death Divine’ te bekijken/beluisteren via ‘youtube’, lang geleden voorafgegaan door een teaser videoclip voor het album. Vanuit het ‘niets’ dus, deelt men een mokerslag van jewelste uit en kan men de niet geringe concurrentie met andere nieuwelingen en de gevestigde orde moeiteloos aan. Vooralsnog lijken er geen plannen te zijn voor live optredens, hopelijk komt hier snel verandering in. Met dit album zal men zeker in menig jaarlijstje van 2015 gaan opduiken. (9,5/10) (W.T.C. Productions)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ