Pretty Maids – Maid In Japan

Facebookrssmail
Pretty Maids - Maid In Japan

Pretty Maids is een Deense Hard-Rock band opgericht in 1981 door zanger Ronnie Atkins en gitarist Ken Hammer. Ze nemen een demo op wat resulteert in een platencontract met het Britse platenlabel Bullet, waarvoor ze in 1983 hun gelijknamige debuut-EP ‘Pretty Maids’ uitbrengen. In datzelfde jaar verzorgen ze het voorprogramma van Black Sabbath tijdens hun Scandinavische Tour. Na deze tour worden bassist John Darrow en gitarist Pete Collins vervangen door respectievelijk Allan DeLong en Ricky Hansson.

In deze bezetting wordt in 1984 voor CBS hun debuutalbum ‘Red, Hot and Heavy’ opgenomen. Na dit album gaat de band intensief touren. In 1987 brengt Pretty Maids hun tweede en meest succesvolle album ‘Future World’ uit. Tijdens de opnames van hun derde album ‘Jump The Gun’ raakt drummer Phil More zwaar gewond door een auto ongeluk wat de opnames ernstig vertraagden. Dit album komt dan ook pas eind 1990 uit. Na dit album volgen er wat bezettingswisselingen. Alleen zanger Ronnie Atkins en gitarist Ken Hammer zijn tot op de dag van vandaag een constante factor. In 1992 scoort Pretty Maids nog een grote hit in Europa en Japan met het nummer ‘Please Don’t Leave Me’ wat op hun vierde album ‘Sin-Decade’ staat. Dit is het vierde Live album van Pretty Maids.

Wat dit album speciaal maakt zijn twee dingen. Ten eerste spelen ze het gehele album ‘Future World’ in zijn geheel aangevuld met 5 recentere nummers en ten tweede horen we zanger Ronnie Atkins terwijl hij aan het vechten is met de ziekte longkanker. Mede hierdoor is de setlist relatief kort gehouden. De opnames stammen uit 2017 en komen van 2 shows die ze in Japan speelden,het land waar ze het meest succesvol zijn.

Dit album wordt dan ook uitgebracht ter gelegenheid van het destijds 30 jarige jubileum van Future World. Het album klinkt uitzonderlijk goed, ik ben benieuwd hoeveel er nog in de studio aan geknutseld is. Neemt niet weg dat een ieder die houdt van tijdloze Hard Rock dit album eigenlijk gewoon aan moet schaffen. De nummers staan 30 jaar na dato nog steeds als een huis. Pretty Maids heeft al aangekondigd dat ze in hun komende live shows deze set niet meer gaan spelen dus grijp je kans met dit album. Kopers van de DVD krijgen er ook nog eens 11 video clips bij, een kijkje achter de schermen tijdens een Japanse Tour en het Bang Your Head festival en interviews met de bandleden. (91/100) (Frontiers Music)

Tracklist

1 Fw 30 (intro) (1:34)
2 Future World (5:59)
3 We Came To Rock (4:57)
4 Love Games (4:51)
5 Yellow Rain (7:07)
6 Loud ‘N’ Proud (4:18)
7 Rodeo (5:08)
8 Needles In The Dark (5:24)
9 Eye Of The Storm (5:29)
10 Long Way To Go (4:37)
11 Mother Of All Lies (6:00)
12 Kingmaker (3:52)
13 Bull’s Eye (4:11)
14 Little Drops Of Heaven (5:22)
15 Sin-Decade (4:47)

Lineup

Ronnie Atkins – Vocals
Ken Hammer – Guitars
Rene Shades – Bass
Chris Laney – Keyboard/Guitar
Allan Sorensen – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ