The Shiva Hypothesis – Demo

Facebookrssmail

The Shiva Hypothesis is een band uit het oosten van het land, Twente om precies te zijn, en zij hebben een voorliefde voor (blackened) death metal. Het 4 koppige gezelschap laat zich inspireren door bands als onder andere Behemoth, Emperor en Immortal maar ook muziek uit andere genres hebben bijgedragen aan de nummers op deze promo. Voor zover de achtergrond van het gezelschap uit Enschede daar de band zich verder in nevelen hult getuige de afkortingen gebruikt bij de samenstelling.

ShivaMuzikaal krijgen we hier te maken met portie duistere metal welke muzikaal sterk in elkaar zit en waarbij duidelijk wordt dat de muzikanten hun instrumenten beheersen en over meer dan voldoende kwaliteit beschikken. Drie nummers telt deze promo en van drie doet er eigenlijk geen onder voor de ander, een solide opbouw met duistere en grauwe vocalen zoals we gewend zijn en verwachten in dit genre. Het eerste nummer ‘Caduceus’ is eigenlijk het nummer met het meest stabiele up tempo waarbij de meeste variatie zit in de goed gebrachte vocalen. ‘Praedormitium’ kent verschillende tempowisselingen en klinkt uitdagend heeft een goede opbouw en toch zijn het wederom de vocalen, al dan niet met de nodige effecten, die het nummer afmaken. Zonder mindere nummers te kunnen aanwijzen is de negen minuten tellende afsluiter ‘Maze of Delusion’ mijn favoriet, afwisselend, bruut en pikzwart.

The Shiva Hypothesis heeft een uiterst interessante promo afgeleverd en ik kijk dan ook uit naar de release van een volledig album. De belofte is dat deze in de eerste helft van 2016 zal verschijnen. (8/10, eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ