Armoured Angel – Communion

Facebookrssmail

armoured angel - communion coverArmoured Angel was een Australische band welke in 1982 was opgericht en in de beginjaren vooral bekendheid had als de eerste en lange tijd de enige Australische extreme metal band. In de beginjaren speelde zij vooral een mix van speed metal en thrash metal getinte muziek maar 1990 veranderde het genre, met het verschijnen van de demo ‘Communion’, en was death metal het recept. Na 2 ep’s te hebben uitgebracht kwam in 1999 het debuut album ‘Angel of the Sixth Order’ om vervolgens in 2001 de handdoek in de ring te gooien.

De “nieuwe” ep verschijnt in januari 2016, maar betekent dit dat de heren aan hun tweede metal bestaan zijn begonnen? Het antwoord hierop is nee, het label ‘Hells Headbangers’ brengt de demo van 1990 uit en dit keer als 12” vinyl om de simpele reden dat het label fan is van de muziek op de demo. De volgende vraag die je kan stellen is of dit gerechtvaardigd is en mijn antwoord hierop is ja. De vier nummers op deze demo verdienen het om een tweede leven te krijgen simpel vanwege het feit dat het lekkere nummers zijn die lekker weg luisteren en de sfeer van de jaren 80 doen herleven. Is het allemaal origineel wat we voorgeschoteld krijgen? Nee, origineel is het zeker niet en wat als eerste in mij op komt is de death metal uit de jaren 80 gebracht door Possessed, een lekkere mix van death metal en thrash metal.

De ep kent een viertal nummers en alle nummers zijn het aanhoren meer dan waard, lekkere rechttoe rechtaan death metal met overduidelijke thrash invloeden. Meest opvallende nummers zijn titelnummer ‘Communion’ en afsluiter ‘My Fist Your Face’ in deze nummers zit wat meer variatie wat de houdbaarheid ten goede komt.

Dit 12″ vinyl schijfje komt 29 januari uit en is een leuke aanwinst voor de platen verzamelaar. (8/10) (Hells Headbangers)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ