Beyond The Labyrinth – The Art Of Resilience

Facebookrssmail

Beyond The Labyrinth is het geesteskind van gitarist Geert Fieuw. De groep zag het levenslicht in 1996 en onderging de voorbije twintig jaar diverse bezettingswissels. Er was echter een constante in het geheel, componist Geert Fieuw. Hij blijft al jaren geloven in de muziek die hij voor Beyond The Labyrinth creëert en het moet gezegd zijn de melodieuze progressieve rock/metal die hij met Beyond The Labyrinth telkens weer maakt verdient meer dan het krijgt.

Voor dit vierde album koos de groep er voor om voor elke song een andere gastvocalist in te zetten. Verwacht niet direct de grote namen maar dat is ook niet nodig. Fieuw heeft ervaring genoeg om een goede vocalist voor zijn muzikale creaties te herkennen en heeft er dan ook voor gezorgd dat de juiste zanger bij de juiste song terecht is gekomen.

Wie een beetje voeling heeft met de Belgische metalscene zal natuurlijk wel bands als Max Pie, Ostrogoth, Wizz Wizzard of FireForce kennen. De frontmannen van die bands passeren allemaal de revue in één van de twaalf songs op ‘The Art Of Resilience’. Dit resulteert ook in een brede vocale diversiteit en meer mogelijkheden omdat je als componist die diversiteit ook in je zanglijnen kan stoppen. Daarnaast heeft de band ook de diensten van een hele rist gastmuzikanten weten te gebruiken om enkele gitaar solo’s te spelen of een instrument op zich te nemen in een welbepaalde song. De bekendste hier is waarschijnlijk wel gitarist Dushan Petrossi de spilfiguur bij Iron Mask en Magic Kingdom.

Op ‘The Art Of Resilience’ trakteert Beyond The Labyrinth ons op een allegaartje van melodieuze rocksongs die zeer veel afwisseling bieden maar nooit de grenzen van het melodieuze karakter van de band overstijgen. Muzikaal krijg je een uitgebreid notenpakket te verwerken dat die melodieuze rock mengt met symfonische, progressieve en poppy elementen die netjes tot pure BTL songs gesmeed werden en een lust voor het oor zijn.

Beyond The Labyrinth blijft zichzelf onderscheiden als een van de meest ondergewaardeerde Vlaamse bands en hopelijk kunnen ze met deze vierde worp weer wat zieltjes bijwinnen. Het is ze gegund.

(85/100, Spinal Records)

Tracklist:

1. The Set Up (Innocence Presumed)
2. Carry On
3. Someone Watching Over You
4. Prince Of Darkness
5. Liberation Day
6. Shape Shifter
7. Can’t Get Over You
8. If You Believe
9. Salve Mater
10. Fall Of The Raven
11. Waiting For The Dawn
12. Virtual Connection

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ