Bring On The Bloodshed – Amongst The Ruins

Facebookrssmail

BOTB CD frontIs de wereld klaar voor wat bruut materiaal, Bring On The Bloodshed is klaar voor de wereld. Dit was de te lezen tekst van promotor van Bring On The Bloodshed bij de aankondiging van hun nieuwe plaat ‘Amongst The Ruins’. Bring On The Bloodshed is in 2008 opgericht in de omgeving van Amsterdam en hebben hun debuutplaat ‘Dark Clouds’ in eigen beheer uitgebracht in 2013 en ook dit schijfje wordt in eigen beheer / eigen label uitgebracht. Muzikaal laten de heren en dame zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen maar de term “Brutal Hardcore” die ik voorbij zag komen lijkt, mijn inziens, wel redelijk de lading te dekken. De “grooving riffs” gecombineerd met de dodelijk vocalen van zanger Rogier geven het totaal geluid een uniek karakter, een geluid waar de gemiddelde “hardcore freak” en ook de “death metallers” wel raad mee zouden moeten weten.

De opener, ‘Redemption’, is een lekker bruut death metal nummer en heeft een bepaalde groove zoals Entombed dat in de beste dagen wist te produceren jammer is wel dat het gesproken woord / opname te lang duurt en je wegtrekt uit het verder heerlijke nummer. ‘We Are The Fearless’ is dan zo’n nummer waar alles dat Bring On The Bloodshed te bieden heeft inzit, bruut en snel met strakke breaks en heerlijke trage stukken. Opvallend lekkere nummers zijn onder andere mijn twee favorieten ‘Into The Labyrinth’ en mijn absolute knaller ‘Bleed To Death’, dit zijn nummers die uitblinken in kwaliteit. Nummers waar de hardcore invloeden de boventoon voeren als ‘Ashes’ en afsluiter ‘Pain To Come’ zijn ook meer dan het luisteren waard.

Op de vraag of de wereld klaar is voor het brute geluid van Bring On The Bloodshed kan ik een volmondig JA antwoorden. ‘Amongst The Ruins’ is een heerlijk gevarieerd album geworden en daar kunnen de heren en dame zeker verder mee. Bring On The Bloodshed heeft een eigen geluid dat swingt en brute agressie herbergt en daarnaast technisch goed in elkaar steekt met een productie die bijna doet vermoeden dat er een groot label achter zit en muzikanten die hun vak (hobby) verstaan.

Het album is vanaf 30 januari te koop, verschijnt op het eigen label en is het zeker waard om aan te schaffen.
(8/10, eigen beheer)

Tracklist:
• Redemption
• We Are The Fearless
• Into The Labyrinth
• Bleed To Death
• Bitterness Off My Soul
• Ashes
• When All Hope Dies
• In The Hands Of Judas
• Pain To Come

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ