De Staat overheerst in Hedon Zwolle

Facebookrssmail

De Staat gaat hard, en in hun tour door land om heel Nederland te overtuigen, deed de band natuurlijk ook het Zwolse Hedon aan. Met een ‘Hé Zwolle!’ probeert zanger en voorman Jimmi Jo Hueting van voorprogramma Jo Goes Hunting het publiek op te zwepen. De eerste drie nummers stonden bol van de ‘avantgardistische’ popmuziek, en zoals een bezoeker opmerkte: “Wat vage projecties erbij en je hebt geen LSD meer nodig.” Na het derde nummer kwam de band er lekker in en brachten ze het publiek lekker op gang. Een gastrol was nog even weggelegd voor Rocco, al leek zijn microfoon de helft van de tijd dicht te staan.

De Staat

De Staat-12Na een kleine af- en opbouw is het dan tijd voor De Staat. En wat moet je dan nog schrijven over deze jongens. Net afgelopen week werd bijvoorbeeld bekend dat ze het voorprogramma mogen gaan verzorgen van Muse in München op 31 maart. Met een capaciteit van 15.000 zal dit een van de grotere plaatsen zijn waar ze dit jaar zullen spelen.

De Staat-16Met het nummer ‘Peptalk’ heeft De Staat een goede opener in het repertoire zitten. Om daarna meteen door te gaan met de nieuwe single ‘Make The Call, Leave It All’ waardoor de sfeer er meteen goed in zit. Halverwege de set verteld Torre ons dat hij twee dagen geleden zijn knie verdraaid heeft en daar ontzettend van baalt, iets wat totaal niet aan de man te merken is. Misschien beweegt hij dan wat minder, zijn enthousiasme is er zeker niet minder om. De weinige visuals werken zeker mee aan de show en ook het ‘in camera’ zingen van ‘Help Yourself’ is een welkome afwisseling. Ook wordt de ‘Vinticious Versions’ versie van ‘Input Source Select’ gespeeld, iets wat erg doet terug denken aan de Beastie Boys, met bijbehorende danspasjes. Jawel, danspasjes, want van die verdraaide knie is al lang niks meer te merken. Ook de wat oudere nummers worden zeker niet vergeten en vinden bij het publiek gretig aftrek. ‘Rooster-Man’, ‘Old MacDonald Don’t Have No Farm No More’ en ‘Sweatshop’ worden luidkeels mee gezongen.

Witch Doctor

De Staat-33Traditiegetrouw sluit De Staat af met ‘Witch Doctor’ waarbij Torre in het publiek komt staan en deze, zoals in de clip, om hem heen loopt, springt en gek doet. Een geslaagde avond, mede door het zeer goede geluid in Hedon Zwolle, welke nog lang in het geheugen zal blijven hangen. De handtekening die je aan het eind nog even meepikt van Torre is daar de stille getuige van.

Fotografie: Robert Westera

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ