Nickelback naar Ziggo Dome

Facebookrssmail

Op maandag 3 oktober keert de multi-platina-rockband terug naar Amsterdam voor een show in de Ziggo Dome. De show is onderdeel van het Europese deel van hun 10e wereldtournee. In september start Nickelback met een grote tour langs dertig Europese steden. Op 3 oktober staat de Amsterdamse Ziggo Dome op het programma. Monster Truck is de support act tijdens de gehele Europese tour. Het concert dat Nickelback op 10 november 2015 in de Ziggo Dome zou geven werd helaas afgelast, toen zanger Chad Kroeger een operatie aan een cyste op zijn strottenhoofd moest ondergaan. Hij diende op doktersvoorschrift zes tot negen maanden stemrust te houden om volledig te herstellen, vandaar dat dit optreden gezien kan worden als inhaalconcert.

nickelback

Nickelback heeft zich bewezen als één van de meest succesvolle en belangrijke bands van de afgelopen 2 decennia. Inmiddels heeft de band wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht. Hun monsterhit How You Remind Me is nog steeds Bilboard’s Top Rock Song of the Decade en ze werden uitgeroepen tot Top Rock Group of the Decade. In hun carrière ontving Nickelback onder andere 9 Grammy Award nominaties, 2 American Music Awards, een World Music Award en een People’s Choice Award. In hun geboorteland Canada is de band 36 keer genomineerd voor een JUNO Award waarvan ze er 12 hebben gewonnen in verschillende categorieën. De band is ook opgenomen in de Canadese Walk Of Fame.

15 hits voor Nickelback

Sinds de doorbraakhit How You Remind Me in 2001, volgden nog achttien hits die de top van verschillende charts over de hele wereld bereikten. In Nederland heeft de band zeven top 15 airplay hits op zijn naam staan. Dit najaar komen ze terug naar Europa met een explosieve rock show, of zoals frontman Chad Kroeger het zegt: “Get ready Europe, we are bringing one hell of a loud party to our fans over there!”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ