Jera On Air 2019 komt met 20 nieuwe namen!

Facebookrssmail

Jera On Air strooitvandaag met nieuwe namens. Het grootste outdoor hardcore punk en metalcore festival van Nederland, wat in 2019 plaatsvindt van 27 tot en met 29 juni in Ysselsteyn, kan vandaag maar liefst twintig bands aankondigen. Vorige week was er al veel enthousiasme toen bekend werd dat Heideroosjes dit jaar een reünie-optreden doet op Jera On Air. Die positieve stemming zal alleen maar groter worden nu ook Hatebreed, Converge, The Interrupters, The Amity Affliction, Our Last Night, Terror, Ignite, Turnstile, Whitechapel, The Fever 333, State Champs, Crystal Lake, Bleeding Through, Hundredth, Harms Way, Mute, For I Am King, As It Is, Such Gold en Cane Hill hun opwachting maken tijdens de komende editie van het festival.
Hatebreed
De Amerikaanse metalcoreband Hatebreed bestaat al sinds 1994 en met hun laatste album The Concrete Confessional (2016) bewezen ze nog net zo scherp te zijn als in de begintijd. De voorlopers van de metallic hardcore scene brengen tijdens live-optredens zoveel energie op het podium dat het soms wel sportevenementen lijken. Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat frontman Jamey Jasta het Jera On Air festival afsloot met de woorden “Thank you for being so f*cking great”. Woorden die eind juni zonder twijfel herhaald kunnen worden.

Ook Converge heeft zijn sporen al lang en breed verdiend. Met een mix van hardcorepunk en verschillende metalgenres zijn de Amerikanen altijd vernieuwend geweest. Met honderden optredens en elf succesvolle albums tot gevolg!

De ska-punkers van The Interrupters zijn momenteel één van de besten in hun genre. Nieuwe clips worden op Youtube zonder uitzondering binnen mum van tijd miljoenen keren bekeken. Hét signaal dat de band rondom frontvrouw Aimee Allen de juiste snaar weet te raken. Stilstaan is geen optie als The Interrupters beginnen te spelen. Dit jaar werd het nieuwste werk van de band, album Fight The Good Fight, bijzonder goed ontvangen door de critici.

Tijdens Jera On Air 2015 was The Amity Affliction één van de grootste verrassingen van het festival. Hoewel er van een verrassing eigenlijk niet meer gesproken mag worden, getuige de gigantische rij die er stond toen de bandleden een uurtje kwam signeren. Australische metalcore met een poprandje, dat omschrijft de band rondom Ahren Stringer wellicht het best. Een show die je gewoonweg niet mag missen op de Ysselsteynse festivalgrond.

Behalve Hatebreed, Converge, The Interrupters en The Amity Affliction staan ook Our Last Night, Terror, Ignite, Turnstile, Whitechapel, The Fever 333, State Champs, Crystal Lake, Bleeding Through, Hundredth, Harms Way, Mute, For I Am King, As It Is, Such Gold en Cane Hill op één van de podia van Jera On Air 2019.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ