A Day To Remember exclusief naar 013

Facebookrssmail

A Day To Remember komt begin 2017 de mainstage van 013 op stelten zetten. De Amerikaanse rockers staan op woensdag 15 februari voor een exclusieve Nederlandse show in Tilburg.

A Day To RememberA Day To Remember is inmiddels niet meer weg te denken uit de hardere muzieksferen. De band levert een aanstekelijke versmelting van metalcore en pop-punk, die zowel fans van het hardere kaliber aantrekt, als publiek wat niet vies is van twee uur lang op en neer stuiteren en heel erg luid meezingen. A Day To Remember heeft de afgelopen jaren steeds meer hun eigen weg gekozen en deze groei is duidelijk terug te horen op de laatste albums. Ongeveinsd en optimistisch, maar serieuze thema’s absoluut niet mijdend, A Day To Remember heeft een unieke sound die met kop en schouders uitsteekt boven de dertien in een dozijn metalcore bands.

Terugkerend thema in de muziek is het vinden en verdedigen van je eigen identiteit in de harde muziekwereld, iets waar de bandleden sinds hun meest recente album meer invloed op uitoefenen dan ooit. ‘Common Courtesy’ (2013) hebben ze zelf gefinancierd, opgenomen in McKinnon’s thuisstudio en uitgebracht via het eigen ADTR Records. Plaat nummer zes, ‘Bad Vibrations’, is onderweg, wederom via eigen label, en staat gepland voor release mid-augustus van dit jaar. De eerste singles hiervan, de title-track en ‘Paranoia’, zijn al te beluisteren en weer ouderwets catchy en opzwepend.

A Day To Remember gaat deze zomer eerst touren door Noord-Amerika met pop-punk grootheden Blink-182, voordat ze Europa komen bezoeken. De laatste keer dat de rockers in 013 stonden, verkochten ze de mainstage volledig uit, dus met duizend extra bezoekers kan het feestje dit jaar naar een nog hoger plan getild worden. De band staat erom bekend altijd ijzersterke supports mee te nemen. Wie deze supports zijn, wordt nog op latere datum bekend gemaakt.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ