Ill Omen – Æ.Thy.Rift

Facebookrssmail

coverDit eenmansproject van Mitchell Keepin (alias ‘IV’, alias ‘Desolate’) is afkomstig uit New South Wales (Australië). Ill Omen is zonet in zijn 10e levensjaar aanbeland en is met ‘Æ.Thy.Rift’ toe aan zijn 3e volwaardige album. Los van deze albums omvat de discografie nog een groot aantal demo’s, een 2-tal compilaties, een EP en een split. Daarnaast is hij onder zijn eigen naam als gitarist ook nog actief in ‘Nazxul’ en onder zijn alias ‘IV’ als multi instrumentalist in ‘Temple Nightside’.

Ill Omen wordt tot de categorie Black Metal gerekend, zelf zou ik de band meer willen omschrijven als atmosferische Black Metal. De 4 nummers (Æ.Thy.Rift 1 t/m 4) zijn allen opgetrokken uit herhalende thema’s en geven je het gevoel dat je in een avant-garde film bent aanbeland. Spontaan word je opgezadeld met allerlei visioenen, hersenspinsels en onheilspellende beelden.

Dit alles vormt zich tot een tragische verhaallijn. Tergend traag is de muziek op zijn sterkst, toch zorgen de spaarzame versnellingen voor veel dynamiek. Een donkere productie en een laag grommende stem, zorgen voor een sfeer die erg deprimerend, maar wel lekker is.

Je zult de muziek ook wat tijd moeten gunnen, alvorens het je pakt.
Laat je vooral verrassen door de kracht van de doeltreffende eenvoud.

8 / 10 | Nuclear War Now! Productions

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ