Monster Truck: Arena-formaat rock in een intieme theaterzaal

Facebookrssmail

DSC_1543-02_Monster-Truck_Melkweg_20160401De Canadese rockers van Monster Truck deden tijdens hun Europese promotietour van haar nieuwe album ‘Sittin’ Heavy’ de Amsterdamse Melkweg aan. Echter niet de Oude Zaal zoals je bij een band van het formaat van Monster Truck zou verwachten. De show vond plaats in de intieme theaterzaal met plaats voor slechts 220 toeschouwers. De show was dan ook al maanden van tevoren stijf uitverkocht.

DiTCH

Het voorprogramma van de avond werd verzorgd door het Haagse Ditch. Ditch is in 2010 ontstaan als een gelegenheidsband die een aantal Kyuss songs zou spelen op het podium van een Haags café. Die ene show werden er twee en voor het viertal het in de gaten had waren ze een echte band.  In 2013 bracht DiTCH haar debuutalbum ‘Boca Do Inferno’ uit.  DiTCH zegt over zichzelf: “Ditch is a down-tuned band of heavy gritty rock affectionado’s who play some KYUSS infused songs.”

DSC_9457-02_Ditch_Melkweg_20160401

Ondanks problemen met hun backline stond DiTCH stipt om 8 uur op het podium. DiTCH maakte in een korte maar krachtige set duidelijk van hun omschrijving geen woord overdreven is. Donderende drums, grommende groovende bassen en vooral heel veel harde, laaggestemde gitaarriffs was waar DiTCH het publiek op trakteerde. Samen met de krachtige, rauwe stem van David zorgde dat voor een opwindende show.

Het afsluitende ‘Daedalus’ waarin het gas er even een beetje van af ging was het slow burning hoogtepunt van DiTCH’s show.

DSC_9307-02_Ditch_Melkweg_20160401

Monster Truck

Als een grootheid als Slash over je zegt: “Monster Truck is one of the few really great down to earth rock ‘n’ roll bands… they’re hard, soulful and heavy”. Dan weet je als band dat het wel goed zit.

‘Sittin’ Heavy is na twee eerdere ep’s het tweede studio album van de band uit Hamilton Ontario. Rockmuzine schreef eerder over ‘Sittin’ Heavy’ “Het album is één geheel, staat als een huis met alleen maar goede songs en heeft een sterke productie.” Het motto van Monster Truck is “Don’t fuck with the truck”, dat is ook precies de manier waarop de band de rock industrie benadert. Monster Truck kiest haar eigen pad en werkt onder haar eigen voorwaarden. Deze houding heeft de band geen windeieren gebracht. Monster Truck toerde al met grootheden als Deep Purple, Alice in Chains en Slash. Dit najaar gaat de band samen met Nickelback op wereldtournee.

DSC_9813-02_Monster-Truck_Melkweg_20160401

 

Monster Truck trapte haar show in de Melkweg furieus af met het hard rockende ‘Don’t Tell Me How To Live’. ‘Why Are You Not Rocking?’, het tweede nummer van de show, hoefde aan het publiek in de theaterzaal niet gevraagd te worden. Vanaf de eerste riff stond de zaal op z’n kop.

Monster Truck speelde een show die zwaar leunde op ‘Sittin’ Heavy’, maar publieksfavorieten van ‘Furiosity’ en de ‘Brown Paper EP’ werden niet vergeten. De arena rocker ‘Old Train’ werd bijvoorbeeld al vroeg tijdens de show gespeeld. Ook klassiekers als ‘Righteous Smoke’ en ‘Seven Seas Blues’ werden met overtuiging gespeeld. Het zwaartepunt van de show lag toch op het nieuwe album.

DSC_1563-02_Monster-Truck_20160401

Southern rocker ‘For the People’ is een van de meest soulvolle nummers op ‘Sittin’ Heavy’. Live waren de riffs harder en klonk het net wat rauwer, zonder de groove uit het oog te verliezen. ‘For the People’ groeide daarmee uit tot een van de hoogtepunten van de show.

Na weer een aantal van die heerlijke arenarockers was met ‘Black Forest’ het moment gekomen om het gas wat terug te nemen. In ‘Black Forest’ glorieert de soulvolle stem van John Harvey.

Maar het waren toch vooral de rauwe rockers die indruk maakten, ‘To the Flame’ met zijn loodzware riffs en de slepende opbouw was een van de hoogtepunten van de show.

DSC_1684-02_Monster-Truck_Melkweg_20160401

Het lekkerste bewaarde Monster Truck voor het laatst. In de toegift werd de prachtige ballad ‘For the Sun’ gespeeld. De memorabele avond werd afgesloten met het massaal meegebrulde ‘Sweet Mountain River’.

Het is een bijzondere ervaring om de grootse rocksongs van Monster Truck in een intiem zaaltje als de theaterzaal van de Melkweg te horen. Het was hard, rauw en intens maar het werd nooit lomp.  Monster Truck zweette samen met het publiek om er een geweldige avond van te maken.

Wie deze geweldige show moest missen en Monster Truck graag live wil zien krijgt op 5 juni een herkansing, dan speelt de band op Fortarock in Nijmegen.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel. Meer foto’s van dit concert staan in ons Facebook Album.

Monster Truck

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ