Vijf nieuwe namen voor Roadburn

Facebookrssmail

De voorverkoop voor Roadburn Festival in Tilburg gaat als een trein, maar dat weerhoudt de organisatie niet om nog eens vijf namen toe te voegen aan de line-up: Pallbearer, Drow Elixir, Caïna, Nadra en Rome. Bovendien heeft Roadburn vandaag de podiumindeling bekend gemaakt.

Hoewel de voorverkoop voor Roadburn Festival erg snel loopt, worden er vandaag toch nog 5 extra namen aan de line-up toegevoegd. Curator John Dyer Baizley van Baroness cureert de welbekende doomband Pallbearer. Later dit jaar komt de groep uit Little Rock, Arkansas met hun derde langspeler ‘Heartless’, waar op Roadburn gegarandeerd materiaal van te horen gaat zijn. Drow Elixir is het zijproject van blackmetal band Wolves in the Throne Room. Dit dark-ambient project heeft nog geen muziek gepubliceerd noch ergens opgetreden: Roadburn krijgt dus het debuut.

Caïna maakte in 2007 het geweldige album ‘Mourner’, wat ergens tussen doom, post-metal, blackmetal en shoegaze in zit. Op Roadburn 2017 vieren ze het tienjarig bestaan van dit album met een integrale uitvoering. De IJslandse blackmetal sensatie Nadra, met muzikanten van Mysþyrming (artist-in-residence op Roadburn 2016) in de gelederen, wordt aan de vrijdag toegevoegd. Rome tenslotte, is het project van de Luxemburgse singer-songwriter Jerome Reuter. Zijn donkere maar beeldschone akoestische rock is vaak gevraagd door Roadburn bezoekers en maakt dit jaar zijn debuut.

Vandaag maakt Roadburn ook de podiumindeling bekend. Roadburn’s artistiek directeur Walter Hoeijmakers: “Ik ben enorm vereerd door de reacties tot nu toe. Roadburn is een artistieke en creatieve inspanning, waar we veel energie in stoppen. Het is dan een fijn gevoel om zoveel positieve feedback te lezen.” Hij vervolgt: “De line-up is bijna rond, maar er komen nog wat dingen aan. We hebben getracht elke dag een eigen gevoel mee te geven, dus we zijn blij dat de dagtickets nu ook in de voorverkoop gaan.”

Onder andere Coven, Warning (‘Watching From A Distance’ integraal), GNOD (artist in residence), My Dying Bride (‘Turn Loose The Swans’ integraal), Ulver (‘The Assassination of Julius Caesar’ release show), Hypnopazuzu (David Tibet van Current 93 en Youth van Killing Joke), Mysticum, Deafheaven, Chelsea Wolfe en 2017-curator John Dyer Baizley van Baroness waren eerder al bevestigd voor het festival wat plaats vindt van 20 tot en met 23 april 2017.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ