Walter Trout live-Het uur van de waarheid (Doornroosje 4-9-2021)

Facebookrssmail

Toen ik 5 maart vorig jaar bij Doornroosje Nijmegen na het concert van Saxon naar buiten liep, had ik me nooit voor kunnen stellen, dat het op een dag na, anderhalf jaar zou gaan duren voordat ik weer veilig naar een live concert kon gaan ! Het bekende virus sloeg in als een bom, en legde het ‘sociale’ leven zo goed als plat. Nu september 2021 lijkt het einde langzaam in zicht te komen. Eindelijk mogen we weer langzaam gaan genieten, ook al is het nog in aangepaste vorm, van onze grote passie muziek !

Bluesrock icoon Walter Trout komt langs voor een Europese tournee. Nederland wordt natuurlijk niet overgeslagen, en doet na Amsterdam en Tilburg ook Nijmegen aan. Ivm met de aangepaste coronaregels worden er 2 shows op 1 avond gegeven, zijn wat korter van duur en zijn ‘seated’ ! Het mag de pret allemaal niet drukken, want de bezoekers hunkeren weer naar een goed live concert. Ondergetekende was aanwezig bij de 1e show.

Precies klokslag 20.00 uur wandelt Walter Trout met open armen langzaam naar zijn microfoon en roept ‘Good To Back, Let’s Have some Fun Tonight’ ! Plugt zijn bekende witte Fender gitaar in zijn versterker en zet gelijk een vette solo in ! De sfeer zit er gelijk goed in, en de band start met de lekkere rocker ‘I Can Tell’ van het ‘Tellin’ Stories’ album uit 1994. De band oogt fris en alles klinkt erg goed. Na de opener gaat het gelijk door met de klassieker ‘Life In The Jungle’ van Trout’s gelijknamige debuutalbum !

Walter Trout is een man met een boodschap en wil dat graag delen met zijn fans, door anekdotes en verhalen over bepaalde nummers te vertellen. Hij verteld over hoe hij vaak inspiratie opdoet voor teksten die vaak uit gesprekken voortkomen. ‘All Out Of Tears’ van zijn laatste studio album ‘Ordinary Madness’ komt voort uit het verdriet van een kennis die haar zoon was verloren. Samen met zijn eigen vrouw en betreffende kennis hebben ze deze tekst geschreven en het nummer werd een eerbetoon !

Hierna volgt de lekkere catchy rocker ‘Wanna Dance’ ook van het recente album. Vriend en tourmanager Andrew Elt ( 7 Miles To Pittsburgh ) wordt het podium opgeroepen en speelt slaggitaar mee met ‘Wanna Dance’. Trout vertelt over zijn zoon Jon die studeert op een muziek academie in Denemarken, en vertelt op een grappige manier dat zijn enigste studie in zijn jongere jaren de sloten alcohol in de kroegen waren waar hij optrad. ‘I am Blessed that I Survived All That’ zegt hij. Vader en zoon hebben op het ‘We’re All In This Together’ album uit 2017 samen gespeeld op het nummer ‘Do You Still See Me At All’. Het nummer wordt ingezet en de partijen van Jon Trout worden nu gespeeld door de Nederlandse toetsenist Bob Fridzema, en wordt lekker neergezet door een heuse gitaar en Hammond orgel battle. Trout speelt een geweldige riff, en Bob Fridzema beantwoord dit met een heerlijk brommende Hammond sound ! Prachtig ! De band speelt ook opvallend strak door de ritme sectie van bassist Johnny Griparic en drummer Juan van Emmerloot …. Bluesrock zoals het hoort, lekker puur, zwaar en vet. Over de capaciteiten van Walter Trout hoeven we het eigenlijk niet meer te hebben , want dat is gewoon subliem, wat een klasse ! Trout kondigt hierna het titel nummer ‘We’re All In This Together’ zelf aan welke hij samen met Bluesrock ster Joe Bonamassa heeft geschreven, gevolgd door het titelnummer ‘Ordinary Madness’ van het nieuwe album. Trout verteld  hou hij door het oog van de naald is gekropen nadat hij na 8 maanden ziekenhuisopname, wachtende op een levertransplantatie eindelijk van een anonieme donor een nieuwe lever heeft mogen ontvangen. Hij zal deze persoon altijd dankbaar blijven, en is verplicht om als een soort ambassadeur iedereen ervan te overtuigen om zich toch te laten registreren als orgaan donor. Respect voor deze man. Het laatste nummer wordt aangekondigd , ‘Red Sun’ van het ‘Survivor Blues’ album uit 2019. Het publiek smult van deze geweldige afsluiter en geeft de band dan ook een welverdiend lang applaus.

Na precies 1 uur zit de tijd er jammer genoeg op voor de eerste show. Eigenlijk wat aan de korte kant , maar de band en vooral het publiek heeft weer genoten van een uur (h)eerlijke bluesrock ! Het publiek was meer als tevreden ! Gegarandeerd dat de aanwezigen van show # 2 dit het zelfde zo hebben ervaren. Hopelijk blijft het goed gaan met het Corona virus in ons land, en kunnen we weer allemaal gauw gaan genieten van live muziek ! Blijf Gezond Beste Mensen en hopelijk tot gauw ( Ook namens Walter trouwens) !!

Setlist

01. I Can Tell

02. Life In The Jungle

03. All Out Of Tears

04. Wanna Dance

05. Do You Still See Me At All

06. We’re All In This Together

07. Ordinary Madness

08. Red Sun

Line up

Walter Trout – Gitaar

Bob Fridzema – Keyboards

Johnny Griparic – Basgitaar

Juan van Emmerloot – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ