Disbelief – The Symbol of Death

Facebookrssmail

Disbelief is een Duitse death / crash metal band opgericht in 1990. De gelijknamige debuut CD verscheen in 1997 en nadien verschenen nog acht full-lengths. De laatste langspeler ‘Heal!’ verscheen in 2010, nu zeven jaar later is het tijd voor nummer tien. ‘The Symbol of Death’ verschijnt op 21 april via Listenable Records. Het enige bandlid dat van aanvang bij Disbelief betrokken is, is zanger Karsten “Jagger” Jäger (Morgoth), overige bandleden zijn ingestroomd in deze eeuw met uitzondering van bassist Jochen “Joe” Trunk die al vanaf 1995 acte de présence geeft.

Album nummer tien opent met het nummer ‘Full of Terrors’, een lekkere opener gebaseerd op een thrash riff. Een eenvoudig nummer zonder al te veel poespas waarbij de vocalen van Karsten “Jagger” Jäger het zwakste punt zijn. Ten eerste zijn de vocalen niet echt prominent gemixt en daarnaast klinken de vocalen erg vlak zonder echt ergens te knallen. De eerste paar nummers gaan vooral in een laag tempo, zonder meer sterk van opbouw maar het mist pit.

Bij het nummer ‘Rest in Peace’ gaat het tempo even flink omhoog en meteen krijgt het nummer meer ballen, de trage thrashy riff die het nummer in balans houdt misschien net iets te lang gespeeld. De tijdelijke opleving is van korte duur, Disbelief gaat verder met trage songs waarbij het nummer ‘One by One’ de kroon spant, een betrekkelijk saai nummer dat eigenlijk nergens weet te overtuigen. De overige nummers zijn van hetzelfde laken en pak, met hier en daar een uitzondering zoals ‘Into Glory Ride’ dat opvalt door de lekkere tempowisselingen. langzame nummers die eigenlijk nergens knallen. Verder veelal te lang uitgesponnen riffs zoals bijvoorbeeld in de zeven minuten durende afsluiter  ‘Shattered’.

Disbelief heeft met ‘The Symbol of Death’ een zeer degelijk album gebracht, een album dat muzikaal sterk in elkaar zit maar waarbij het nergens echt knalt en dat is spijtig.

(70/100, Listenable Records)

Tracklist:
1. Full of Terrors
2. The Unsuspecting One
3. The Symbol of Death
4. Embrace the Blaze
5. To Defy Control
6. Rest in Peace
7. Evil Ghosts
8. One by One
9. Nothing to Heal
10. The Circle
11. Into Glory Ride
12. Shattered
13. Anthem for the Doomed

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ