Dying Fetus – Wrong One to Fuck with

Facebookrssmail

Afgelopen vrijdag was het dan zover, de nieuwe 9e studioplaat van Dying Fetus lag weer in de schappen van de platenzaken. De derde in de huidige bezetting, ‘Wrong One to Fuck With’ gaat gewoon op dezelfde voet verder als de vorige 2 albums ‘Descend Into Depravity’ en ‘Reign Supreme’.
De brute Deathmetalband uit Baltimore, Maryland geformeerd in 1991 door oa. John Gallagher (zanger/ gitarist) is nog het enige overgebleven originele bandlid, kwam in 1995 met debuutplaat ‘Infatuation with Malevolence’. Nadien werden er nog ‘Purification Through Violence’, ‘Killing on Adrenaline’ en ‘Destroy the Opposition’ uitgebracht alvorens de overige bandleden Dying Fetus in 2000 besloten te verlaten en het eveneens uit Baltimore afkomstige Misery Index (Sparky Voyles, Jason Netherton, Kevin Talley) op te richten. John bleef niet bij de pakken neer zitten en met een nieuwe bezetting werd er met oa. Sean Beasely (bassist / zang) album 5 en 6 (‘Stop at Nothing’ en ‘War of Attrition’) uitgebracht. Na deze albums werd drummer Trey Williams aan de band toegevoegd en ging de band als een drietal verder. Nu is daar in 2017 met dit trio een nieuw album ‘Wrong One to Fuck With’.

Voor de tere zieltjes zal het cover artwork wel een doorn in het oog zijn, het is namelijk een doodgeknuppelde persoon waarvan het hoofd tot pulp is geslagen met daarnaast de dader met een bebloede honkbalknuppel. Maar ja, Dying Fetus is er ook niet voor de tere zieltjes. John Gallagher, Sean Beasely en Trey Williams maken brute Deathmetal van vandik hout zaagt men planken en deze 9e plaat bestaat uit 10 brute songs in een kleine 50 minuten. Vanaf album-opener ‘Fixated on Devastation’ tot en met het laatste nummer ‘Wrong one to Fuck With’ is er geen momentje van rust ingebouwd. De songs zitten weer geweldig in elkaar, met een glansrol voor drummer Trey Williams die elk nummer weer het volledige arsenaal laat horen. Ook wordt de zang weer heerlijk afgewisseld door John en Sean, die allebei weer lekker bruut de songteksten aan elkaar brullen. Of het nu ‘Die With Integrity’, ‘Seething With Disdain’ of ‘Weaken the Structure’ of ‘Fallacy’ is het klinkt allemaal weer even bruut als op de vorige Dying Fetus platen.

De fans van het brute werk zullen weer smullen van deze nieuwe plaat. Begin november komt Dying Fetus voor een Europese tour ook weer naar Nederland om een show te spelen in Nijmegen en Eindhoven, dus zorg als liefhebber dat je de nieuwe songs kent. Ze zullen er ongetwijfeld een aantal gaan spelen.

(85/100, Relapse Records)

Tracklist:
1. Fixated on Devastation 4:06
2. Panic Amongst the Herd 3:19
3. Die With Integrity 5:15
4. Reveling in the Abyss 6:30
5. Seething With Disdain 5:33
6. Ideological Subjugation 5:20
7. Weaken the Structure 5:01
8. Fallacy 4:30
9. Unmitigated Detestation 5:21
10. Wrong One to Fuck With 4:53

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ