The Boxer Rebellion – Ocean By Ocean

Facebookrssmail

The Boxer RebellionIn 2013 scoorde The Boxer Rebellion na jaren hard werken eindelijk een hit met ‘Diamonds’ en werd het bijbehorende album ‘Promises’ ook succesvol ontvangen. De productie van het album, gedaan door producer Billy Bush, was het geluid al grootser dan op hun voorgaande albums. Op het nieuwe album ‘Ocean By Ocean’ zetten ze die lijn voort.

Klassieker

Want door het succes van het vorige album is vanaf opener ‘Weapon’ al meteen te horen dat de Britse band zich meer richt op de grotere zalen. De door synthesizer gedragen track past zo in het rijtje van ‘Diamonds’ en ‘Take Me Back’. Daarop volgende single ‘Big Ideas’ bevat een The Edge achtige gitaarriff van de nieuwe gitarist Andrew Smith (die in 2014 Todd Howe opvolgde) die zo uit ‘Where The Streets Have No Name’ van U2 lijkt te komen. Het zou zomaar de volgende klassieker van de band kunnen worden. Ook ‘Let’s Disapear’ zou met funky gitaarriff en stadiongalm een uitstekende volgende single kunnen zijn.

Naast de mogelijke singlekandidaten bevat het album ook een aantal mooie ballads. Zoals ‘Redemption’, dat klinkt als The National en Editors de handen in één hebben geslagen. Of het dromigere ‘Pull Yourself Together’ en ‘The Fog I Was Lost In’. Waarin de hoge falset stem van frontman Nathan Nicholson mooi tot z’n recht komt.

The Boxer Rebellion eentonig?

Echter is het probleem op het album dat het soms wat te eentonig dreigt te worden. Waar de eerste helft van het album een sterke start heeft, dreigt het vanaf ‘Firework’ in herhaling te vallen. De nummers lijken af en toe iets te veel op elkaar.

Toch zou ‘Ocean By Ocean’ zomaar het album kunnen zijn waarmee The Boxer Rebellion de stap gaan zetten richting grotere zalen als de HMH. Waar het vorige album een eerste stap was richting het grote publiek is ‘Ocean By Ocean’ een poging om een plek tussen Coldplay, Snow Patrol en U2 te veroveren. Het is waarschijnlijk hun meest toegankelijke album tot nu toe. En misschien wordt het grootse geluid niet door alle fans van de eerste albums gewaardeerd, maar zullen ze er ook juist nieuwe fans erbij krijgen. (7,5/10) (Absentee)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ