Red Hot Chili Peppers komen met een nieuw album

Facebookrssmail

unnamedDe Red Hot Chili Peppers zijn terug met een nieuwe single ‘Dark Necessities’. Dit nummer is afkomstig van hun nieuwe en elfde studio-album ‘The Getaway’. Het album zal op 17 juni 2016 worden uitgebracht. Het album ‘The Getaway’ is geproduceerd door Danger Mouse en mixed door Nigel Godrich. Red Hot Chili Peppers’ laatste album ‘I’m With You’ kwam in 2011 uit en bereikte de nummer 1 positie in de album charts in 18 landen, waaronder Nederland.

De Red Hot Chili Peppers is een van de meest succesvolle acts in de rockgeschiedenis. Zanger Athony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en gitarist Josh Klinghoffer, verkochten meer dan 60 miljoen albums en wonnen zes Grammy Awards (waaronder Best Rock Album voor Stadium Arcadium, Best Rock Performance By a Duo or Group voor Dani California, Best Rock Song voor Scar Tissue en Best Hard Rock Performance With Vocal voor Give It Away). De band is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in april 2012. Op 6 juni staat de band op het Pinkpop festival.

Tracklisting Red Hot Chili Peppers – ‘The Getaway’:

1. The Getaway
2. Dark Necessities
3. We Turn Red
4. The Longest Wave
5. Goodbye Angels
6. Sick Love
7. Go Robot
8. Feasting on the Flowers
9. Detroit
10. This Ticonderoga
11. Encore
12. The Hunter
13. Dreams of a Samurai

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ