Amon Amarth en Saxon headliners Into the Grave 2017

Facebookrssmail

De Zweedse vikingmetalband Amon Amarth zal in 2017 het metalfestival Into the Grave afsluiten. De headliner voor vrijdag is de Britse heavymetalband Saxon, een van de leidende bands van de new wave of British heavy metal. Naast Amon Amarth en Saxon als headliners bevestigd de organisatie nog eens zeven namen, waaronder Overkill, Powerwolf, Alestorm, Whitechapel, Hail of Bullets en Ember Falls. Eerder legde het festival de Zweedse melodische metalband Arch Enemy al vast. Into the Grave vindt plaats op 11 en 12 augustus 2017 in Leeuwarden.
unnamed
De Zweedse vikingen Amon Amarth groeide in de afgelopen jaren uit tot het boegbeeld van de scandinavische metal scene. Met immense vikingschepen en drakenkoppen op het podium en pakkende nummers over krijgers en goden weet het vijftal het publiek te transformeren tot een feestende menigte. Het laatste album van de band, Jomsviking (2016), bewijst dat Amon Amarth naast ze ook buiten de succesformule durven te stappen met een zelfbedacht concept en een duet met de koningin van de heavy metal: Doro.

De Britse heavymetalband Saxon is de hoofdact van de vrijdagavond van het festival. Deze veteranen worden gezien als een van de pioniers van de new wave of British heavy metal en de band inspireerde talloze grote acts zoals Metallica, Sodom, Motley Crue en Pantera met nummers zoals ‘Princess of the Night’, ‘Denim and Leather’, en ‘Wheels of Steel’. Dat de klassieke metalsound van Saxon nog niet op z’n retour is, bewijzen de Britten met het laatste album Battering Ram (2015) en dat zal ook op Into the Grave 2017 blijken!

Ook Overkill, de bekende thrashmetalformatie uit Amerika speelt op het festival. De band, opgericht in de jaren 80 in New Jersey, staat al meer dan 30 jaar garant voor de vetste riffs en klassieke headbangtracks zoals ‘Rotten ToThe Core’, ‘Hammerhead’ en ‘Evil Never Dies’. Bereid je maar vast voor op stevige moshpits tijdens de show van Overkill!

Naast Amon Amarth, Saxon, Overkill en Arch Enemy zullen ook de volgende bands een plek op het podium innemen tijdens Into the Grave: de Duitse powermetalband Powerwolf, de Britse piratenmetalband Alestorm, de Amerikaanse deathcoreband Whitechapel, de Nederlandse deathmetalband Hail of Bullets en de Finse moderne metalband Ember Falls. De dagindeling volgt op een latere datum, net als de aankondiging van de overige 6 bands.

Into the Grave 2017 zal plaatsvinden op 11 en 12 augustus 2017 in Leeuwarden, Nederland. De volgende bands zijn inmiddels dus bevestigd voor het festival: Amon Amarth, Saxon, Arch Enemy, Overkill, Powerwolf, Alestorm, Whitechapel, Hail of Bullets, Ember Falls. Een early bird ticket voor het weekend kost 35 euro (beperkt tot 1000 stuks). Hierna kost een weekendticket 45 euro.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ