Saxon in november exclusief naar 013

Facebookrssmail

Saxon-1H6A6916De Britse heavy metalband Saxon komt op vrijdag 11 november naar 013. De legendarische groep heeft in 2015 een nieuw album uitgebracht, ‘Battering Ram’ en dat brengt ze naar Tilburg. De Britten nemen daarnaast ook nog eens twee supports mee: Last In Line en Girlschool.

Saxon is zonder meer een van de belangrijkste namen van de zogenaamde New Wave Of British Heavy Metal. De groep uit South Yorkshire wordt opgericht in 1976 en ontwikkelt zich al snel tot een naam om rekening mee te houden. Het tweede album ‘Wheels Of Steel’ (1980) slaat behoorlijk aan en zorgt voor (hit)succes in binnen- en buitenland. Het duurt niet lang of de groep staat in steeds groter wordende zalen.

Dat succes wordt de daarop volgende jaren vakkundig uitgebouwd. Met een aantal uitstekende platen en een geduchte livereputatie als ijzersterke fundering. ‘Strong Arm Of The Law’ (1980) is een klassieker en zorgt ook voor de nodige aandacht in Japan. Met ‘Denim And Leather’ (1981) maakt Saxon een derde klapper van formaat op rij. De groep behoort op dat moment samen met Iron Maiden en Judas Priest tot de belangrijkste en meest succesvolle heavy metalbands uit Europa.

Saxon kent vele bezettingswisselingen, maar blijft nog altijd een vaste waarde op de planken. Het nieuwe werk ‘Battering Ram’ is alweer de 21e (!) full-length (live-albums en best-of-platen niet meegerekend) en die schijf brengt ze op 11 november naar 013. Verwacht een knallende show waar ook de klassiekers uiteraard niet ontbreken. En ook dit keer nemen ze geweldige supports mee. Last In Line is de nieuwe band van de leden van de originele line-up van Dio en Girlschool staat al 35 jaar bekend als de vrouwelijke tegenhanger van Motörhead.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ