Tarragona – Shall We Remain?

Facebookrssmail

Tarragona-front-e1417031919210Tijdens Elsrock 2016 kwam ik in aanraking met Tarragona, een nog jonge Hardrock / Heavy Metal band uit Zwolle. Het optreden aldaar en het ep-tje dat mij werd toegeschoven verraste mij en brachten mij tot het schrijven van deze recensie. De ep, ‘Shall We Remain?’ stamt uit 2014 en is de moeite waard om te recenseren en te beluisteren. De ep is uitgebracht in eigen beheer en de heren zijn naar verluidt druk met sparen om de opvolger te kunnen realiseren.

De ep opent met het nummer ‘The Insane’, een stevig hardrock nummer dat tijd nodig heeft. Tijd om de zang van Vidal Wildeboer te appreciëren maar ook de compositie moet indalen. Uiteindelijk na wat luisterbeurten valt het kwartje, de aparte vocalen van Vidal geven iets extra’s aan de nummers. Ook de gitaarpartijen zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Het afwijkende gitaar geluid van beide gitaristen, Lennart van Kampen en Vidal Wildeboer, kleuren goed bij elkaar.

Het tweede nummer ‘Deathrace’ is een nummer met wat meer pit en heeft een beetje een thrash geluid. Strakke drums van Stef Hoekjen en ook hier weer een lekkere solo van Lennart. Het titelnummer ‘Shall We Remain?’ is weer een lekkere rocker met gevoel voor melodie en verschillende tempowisselingen, een nummer dat in je kop blijft hangen.

Het sluitstuk ‘Whisper In The Wind’ dan weer compleet iets anders en tekent de veelzijdigheid van Tarragona. Bij aanvang een rustig nummer met vocalen die je doen denken aan Ierse folk muziek. De “catchy” refreinen zijn zo zoet en prettig in het gehoor, geweldig. Een heerlijke gitaar solo en geweldige opbouw van het nummer dat ruim 8 minuten mag duren.

De debuut ep van Tarragona is er een die naar meer smaakt en luisteren kan je geen kwaad doen!

(8,5/10, eigen beheer)

Tracklist:
1. The Insane
2. Deathrace
3. Shall We Remain?
4. Whisper In The Wind

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ