Fleddy Melculy komt met Engelstalige versie van ‘T-shirt van Metallica’

Facebookrssmail
Fleddy Melculy
Foto (c) Rudy de Doncker

De Vlaamse cult-sensatie Fleddy Melculy heeft vandaag een Engelstalige versie van zijn nummer ‘T-shirt van Metallica’ uit 2016 online gezet. Met ‘T-shirt ​from Metallica’, zoals de titel in h​​et Dunglish luidt, wil het Vlaamse metal-hardcore fenomeen voor eens en altijd duidelijk maken waarom het in zijn moédertaal zingt​,​ en niet in het Engels.

Fleddy (geïrriteerd): “We vinden het bizar dat zoveel Belgische en Nederlandse bands in het Engels zingen. Vandaar bijvoorbeeld ook onze protestsong ‘Ik Hou ​v​an U ​e​n Ik Haat U’. Vaak hoor je een soort Vlaams- of Fransachtig Engels waarvan de slaagkans in het buitenland nihil is. Wij zingen in het Nederlands om de simpele reden dat dat gewoon beter klinkt. Bovendien vinden wij het ook een pak eerlijker om te zingen in je moedertaal. Ik ben het beu om steeds opnieuw maar moeten uitleggen waarom we geen Engelse songs hebben. Daarom hebben we ‘T-shirt’ opnieuw opgenomen, maar dan in het Engels. Nu kan ons publiek zelf horen hoe onze songs in het Engels zouden klinken. Wat mij betreft is hiermee de kous voor eens en voor altijd af.”

Fleddy vervolgt:​ ​”‘T-shirt ​f​rom Metallica’ is natuurlijk wel meteen een goeie test of we hier überhaupt iets mee kunnen bereiken in het buitenland. Ik denk alvast van niet en heb hier dan ook geen directe verdere plannen mee. Maar toch: say never never!… Wie weet wordt het opgepikt in Amerika, Guatemala, Lesbos, Charleroi en Vaticaanstad en kunnen we een kasteel, een paar BMW’s en een Bongobon scoren om eens te goed te kunnen eten bij ‘The Jane’.”

De allereerste video ​’​T-shirt van Metallica​’​ uit januari 2016 fungeerde als singulariteit, waarna een oerknal volgde die Fleddy Melculy naar een ander Melkwegstelsel schoot. De band zette in 2016 en 2017 alle grote Benelux zomerfestivals in vuur en vlam en is ook dit jaar weer te zien in alle poppodia en in iedere tuin waar een hek en een podium staan, waaronder op Graspop, Pukkelpop, Parkpop en Baroeg Open Air.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ