Blink 182 terug met ‘California’

Facebookrssmail
Blink 182
Foto (c) Willie Toledo

Op 1 juli, de 182ste dag van het jaar 2016, brengt Blink-182 zijn zevende studioalbum getiteld ‘California’ uit. De Amerikaanse punkers hebben sinds het begin 24 jaar geleden in een garage in San Diego, meer dan vijftig miljoen albums verkocht wereldwijd.

Als een van de toonaangevende rockbands van hun generatie rockten ze podia in elke uithoek: van Adelaide tot Zürich. Nu dat Matt Skiba (van Alkaline Trio) zich bij Blink-182 heeft gevoegd als gitarist-zanger, begint de groep aan een nieuw hoofdstuk. “Zo goed hebben ze al tien jaar niet meer geklonken”, kopte de Amerikaanse pers toen Skiba maart 2015 voor het eerst meedeed.

Begin 2016 dook Skiba dan eindelijk de studio in met met bassist-zanger Mark Hoppus en drummer Travis Barker. De dertig nummers die de band in de maanden ervoor geschreven hadden, werden weggegooid zodra ze gingen werken met producer John Feldmann. “We gingen zo lekker dat we in no-time meer dan twintig nieuwe liedjes hadden”, zegt Hoppus. Ondanks alle platina platen en hitsingles, kijken de mannen van Blink-182 uit naar het zevende studioalbum. “Dit is geen tussenstop”, benadrukt Hoppus. “We zijn geen greatest hits-band, hoewel we die live natuurlijk gewoon blijven spelen. Blink leeft en het voelt als die goeie oude tijd, toen we veertien tot zestien uur in de studio doorbrachten en dan de laatste ruwe mix over de stereo pompten als we naar huis reden.” Volgens The New York Times heeft geen punkband van de jaren 90 zoveel invloed gehad als Blink-182.

Matt Skiba blijft zanger van Alkaline Trio, maar zit met zijn volle verstand bij Blink-182: “Ik ben nog nooit aan een band toegevoegd, elke band waar ik bij heb gespeeld ben ik zelf gestart. Het voelt als een gekke droom die uitkomt, maar wel natuurlijk.” Volgens Travis Barker was er van meet af aan chemie: “We zijn al zeventien jaar bevriend met Matt, dus het ging vanzelf.”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ