Ook The Deaf en Arkona op Baroeg Open Air

Facebookrssmail
©Ariane van Ginneke- The Deaf (3)
Foto (c) Ariane van Ginneke

Vandaag maakte de organisatie van onze partner Baroeg Open Air twee nieuwe namen bekend: The Deaf en Arkona. The Deaf speelt vuige 60’s garagerock. De gitarist en zanger van deze band, Spike, is ook bekend van de band Di-Rect. Arkona komt uit Rusland en maakt stevige metal met folk invloeden. Bijzonder aan deze band is dat ze op authentieke folk-instrumenten spelen. Deze twee namen maken de line-up van het festival compleet. Eerder bevestigd waren onder andere Caliban, Discharge, Angel Witch, Zardonic en Little Big. Het gratis festival Baroeg Open Air vindt op zaterdag 10 september plaats in het Rotterdamse Zuiderpark.

De directeur van het festival, Leon van Rijnsbergen, is tevreden. “Met Baroeg Open Air laten we aan een groot publiek zien waar Baroeg voor staat. Onze alternatieve en harde programmering is breder dan veel mensen denken. De BOA line-up van dit jaar is zelfs de breedste ooit. We gaan op het hoofdpodium dit jaar van de waverock van Spasmodique naar de metalcore van Caliban. Daartussen staan dan nog diverse metal-, punk- en garagerockbands. Dan heb ik het nog niet eens over de Electronic Stage en de Talent Stage gehad.”

Poppodium Baroeg begon het festival om het 25-jarige bestaan van het podium te vieren in 2006. Inmiddels is het festival toe aan de negende editie. In de organisatie en uitvoering van het festival wordt Baroeg ondersteund door 200 vrijwilligers. In 2014 won het festival de Rotterdam Music Award voor beste festival.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ