Nine Inch Nails komt naar AFAS Live

Facebookrssmail

De Amerikaanse industrial rockband Nine Inch Nails komt op woensdag 27 juni naar AFAS Live in Amsterdam voor een concert. In 2014 stond NIN nog in de toenmalige Heineken Music Hall en vorig jaar bracht de band de EP ‘Add Violence’ uit.

Nine Inch Nails werd in 1988 opgericht door Trent Reznor, en wordt sindsdien beschouwd als pioniersband binnen de industrial en heeft veel invloed gehad op de evolutie van de elektronische muziek. Met hun opnames – waaronder debuutalbum ‘Pretty Hate Machine’ (1989, bekroond met platina door de RIAA), ‘Broken’ (1992), ‘The Downward Spiral’ (1994) en ‘With Teeth’ (2005) – brachten ze een revolutie teweeg op het gebied van de digitale productie. De band verkocht meer dan 30 miljoen albums over de hele wereld en bracht een opmerkelijke reeks singles uit, waaronder de nummer 1-hits: ‘The Hand That Feeds’, ‘Only’, ‘Every Day Is Exactly the Same’ en ‘Survivalism.’ Gedurende het bestaan van NIN ontving de band maar liefst 13 Grammy nominaties, waarvan het er 2 wist te verzilveren, voor “Wish” in 1992 and “Happiness in Slavery” in 1995.

Nine Inch Nails als live-band wordt over het algemeen apart gezien van de band die de studio-opnames doet. Af en toe worden bandleden uit het verleden uitgenodigd om deel te nemen aan het opnameproces als ze niet direct betrokken zijn bij het opnemen van nieuw materiaal. De line-up van Nine Inch Nails verandert geregeld tussen grote tours. Afgezien van Trent Reznor op lead vocals, blijft eigenlijk niets in de samenstelling lang hetzelfde. Reznor noemde deze frequente personeelswijzigingen ooit één van de belangrijkste redenen van de lange tijd tussen de verschillende studioalbums.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ