Eleanora – Allure

Facebookrssmail

Eleanora_coverDat het met de Belgische extreme metal scene goed gesteld is moge duidelijk zijn. Al jaren trekken bands als Aborted en Amenra de kar en in de “slipstream” volgt een grote hoeveelheid talent. Een van die talentvolle bands is Eleanora, een sludge metal gezelschap uit Gent. De band is opgericht in 2007 en heeft na een split en een EP in 2014 dit jaar de eerste langspeler, ‘Allure’ uitgebracht.

Het album kent een viertal nummers variërend in lengte van ruim 8 minuten tot 16 minuten, de opener is het nummer ‘Menis’. Het nummer opent zwaar en up-tempo, de schreeuwerige vocalen van zanger Mathieu Joyeux zijn herkenbaar en vergelijkbaar met die genregenoot Amenra. Wisselende stukken die bij tijd en wijlen neigen naar doom, sterk gitaarwerk van het gitaristen tandem Christophe De Ridder en Robin Broché zorgen voor de nodige variatie. Een melodieus tussenstuk brengt de nodige rust voordat het nummer weer ontploft in een bruut up-tempostuk, een heerlijk nummer met een goede opbouw.

‘Sovereign In Mind Subjected In Kind’ begint met rustig gitaarspel, de bombastische zware drums luiden een wending in en wanneer de vocalen van Mathieu erbij komen zijn we weer daar waar we willen zijn. Heerlijk traag en zwaar nummer met een sterke drumpartij. ‘My Scepter Sword Of Vengeance’ is een soortgelijk nummer, misschien met iets meer gif. Zwaar met smerige vocalen, zo nu en dan een wat sneller, en weer een pakkende compositie.

En dan de 16 minuten durende afsluiter ‘Telos’. Een nummer dat werkelijk uit de startblokken knalt, na zo’n anderhalve minuut geeft drummer Stijn Witdouck aan dat het genoeg is. De geweldige drums leiden de band naar een adempauze en halen het tempo uit het nummer. Langzaam loopt het tempo weer op, de vocalen lijken bij kans nog smeriger en agressiever, maar tot een uitbarsting komt het niet. De sfeer wordt steeds dreigender, het melodieuze gitaarwerk verbloemt de dreiging enigszins maar de uitbarsting is nabij maar blijft verrassend uit. Wat simpel gespeelde noten zorgen voor relatieve vrede en dat was wellicht het doel….

Eleanora heeft met ‘Allure’ een heerlijk debuutplaat afgeleverd, voor liefhebbers van hun landgenoten Amenra is deze plaat zeker een aanrader.

(8,5/10, ConSouling Sounds)

Tracklist:
1. Menis 11:00
2. Sovereign in Mind, Subjected in Kind 08:47
3. My Scepter Sword of Vengeance 08:31
4. Telos 16:09

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ