Crematory Stench – Crematory Stench

Facebookrssmail

CREMATORY-STENCH-cover-WWWCrematory Stench is een old school death metal band uit Orange County, Zuid Californie en viel mij op nadat ik de verzamelaar ‘Symphonies Of Madness Vol.I’ ter ere van het 10 jarig bestaan van FDA Rekotz beluisterde. Onlangs hebben de heren een platendeal getekend bij datzelfde FDA Rekotz en binnenkort verschijnt de debuut gelijknamige EP van het in 2014 opgerichte gezelschap.

We moeten het vooralsnog doen met 4 korte nummers op deze EP welke opent met ‘Desolate Grave’. Een lekker snel nummer met goed verzorgt gitaarwerk en tal van breaks, de zang valt jammerlijk wat weg in de mix. Het tweede nummer ‘Fermanted Remains’ is het nummer dat al eerder uitgebracht is op de genoemde verzamelaar. Een lekker death metal nummer met groove waarbij even mijn gedachten uitgaan naar de “Rednecks” van Obituary. Een nummer met een lekkere valse solo en mijn favoriete nummer op deze EP. ‘Lobotomy’ en de afsluiter ‘Resurrection’ zijn weer lekker stampers, compromisloze nummers korte nummers van nog geen 3 minuten.

Crematory Stench heeft met deze EP laten horen een aanwinst te zijn in death metal landschap. De productie laat het gezelschap wat in de steek en dat is jammer. De band heeft getekend voor deze EP en nog 2 albums, laat de full-length maar komen…

(8/10, FDA Rekotz)

1. Desolate Grave 3:11
2. Fermanted Remains 3:15
3. Lobotomy 2:49
4. Resurrection 2:29

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ