Undead Prophecies – Sempiternal Void

Facebookrssmail

Via Listenable Records brengt de band Undead Prophecies hun tweede album ‘Sempiternal Void’ uit. Tot aan 2015 heette de band Undead en sinds 2016 heeft de band Prophecies aan hun bandnaam toegevoegd. De geheel anonieme bandleden maken Old School Death Metal om de vlag in ere te houden van nog altijd vaandeldragers als Obituary, Morbid Angel, en Possessed.

Na het beluisteren van ‘Sempiternal Void’ vraag ik mij af of Undead Prophecies nou wel dé band is om dat vaandel over te nemen… Openingstrack ‘I Summon Demons’ begint met heavy riffs and drums die maar wat in het wilde weg lijken te klinken en ook de grunts van King Oscuro laten te wensen over. Het lijkt eerder alsof hij spuugt dan dat hij echt probeert een fatsoenlijke gruntvocal techniek te hanteren. Bovendien vallen de sound en vocalen in z’n geheel niet lekker samen en klinken in de eerste plaats als een hoop ongeïnspireerde herrie. De daaropvolgende track ‘Suffocated/Vanity’ lijkt enigszins verbetering in te brengen met een interessante bassriff als intro.
Maar als een gitaarriff het bridge overneemt, ondersteunend door een slechte en totaal niet bijpassende basslijn, is de hoop bij mij alweer verdwenen.

En dat geldt ook voor overige tracks als ‘Insidious Manipulations’, ‘The Souls I Haunt’, en ‘Devoured’, allen klinken deze in hun intro hoopvol, maar als de muziek echt begint is deze hoop als sneeuw voor de zon verdwenen. De riffs, basslijnen, en vocals passen totaal niet bij elkaar en maken daardoor ‘Sempiternal Void’ tot een album die echt niet om aan te horen is.

Vooral tijdens de laatste tracks aan het einde zoals ‘Circle of Conspiracy’, ‘Above The Claws of Doom’ en ‘Throne of Void’ zijn slechts gewoon raggen tracks. Meteen erin die heavy gitaren die haast allemaal hetzelfde klinken.
Afsluiter ‘Warhead’ spant de kroon en is een mid-tempo track met een hele hoop gespuw en gerag. Voor wie het aandurft: be my guest. Voor wie echt kwaliteit zoekt: bespaar je de moeite. (10/100) (Listenable Records)

TRACKLIST SEMPITERNAL VOID:

1. I Summon Demons
2. Suffocated/Vanity
3. Insidious Manipulations
4. The Souls I Haunt
5. Unholy Entity
6. Devoured
7. Circle of Conspiracy
8. Above The Claws of Doom
9. Throne of Void
10. Warhead

LINE UP UNDEAD PROPHECIES:

King Oscuro – Vocals
Necros – Guitar/Backing Vocals
Drauhr – Drums
Angelus – Bass
NoctiDiurnal – Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ