Whitesnake nog lang niet uitgeblust in 013

Facebookrssmail

DSC_9251_Whitesnake_20160811_TilburgWhitesnake is een Britse hardrockband, opgericht in 1977 door David Coverdale, de voormalig zanger van Deep Purple. Met de nummers ‘Here I Go Again’, ‘Is this love’ en ‘Still of the night’ volgde in de jaren tachtig de ene hit na de andere. Donderdagavond stond de band voor de vierde keer in 013 Tilburg. Het concert vorig jaar in TivoliVredenburg was stijf uitverkocht, echter de iets grotere 013 krijgen de heren net niet uitverkocht, waardoor het balkon afgesloten blijft voor publiek. In eerste instantie zou deze greatest hits tour de laatste tour van Whitesnake zijn. In de tussentijd is de heer Coverdale hier echter alweer op terug gekomen, en komt er naar alle waarschijnlijkheid nog één album plus bijbehorende wereldtournee.

DCH_2864-Whitesnake_20160811_Tilburg

Na voorprogramma The Answer, begint Whitesnake om stipt negen uur, een kwartier voor officiële aanvang, met ‘Bad Boys’. In een vrij snel tempo komen vervolgens ‘Slide It In’, Love Ain’t No Stranger’, ‘The Deeper the Love’ en ‘Fool For Your Loving’ voorbij. Het geluid staat behoorlijk hard, maar muzikaal is er vrij weinig op de show aan te merken. De band bestaat dan ook uit topmuzikanten die enorm goed op elkaar zijn ingespeeld.

DSC_9210_Whitesnake_20160811_Tilburg

Halverwege de set komen er diverse solo’s voorbij. Op deze momenten pakt Coverdale zijn rust en kleedt hij zich om. Het publiek zit hier echter niet op te wachten en wilt Whitesnake horen. Na ‘Crying In The Rain’, met een drumsolo, is het tijd om de band voor te stellen. Wanneer Coverdale de hele band heeft voorgesteld, schreeuwt een groot deel van het publiek al de naam van ‘Adje’. In Nederland is het de afgelopen jaren traditie dat Adje van den Berg de laatste twee nummers meespeelt met Whitesnake. In Tilburg moet het publiek echter nog even wachten.

DSC_9254_Whitesnake_20160811_Tilburg

Een fantastische versie van ‘Is This Love’, luidkeels meegezongen door het publiek, wordt gespeeld waarna het de beurt is aan ‘Give Me All Your Love’. Tijdens het begin van ‘Here I Go Again’ komt hij dan tóch het podium oplopen; mister Adrian van den Berg! Na ‘Here I Go Again’ loopt één van de eigen gitaristen al van het podium, voor de toegift. Coverdale en van den Berg maken contact en na een “Fuck it” van Coverdale wordt er gelijk doorgegaan met de toegift, zonder het van het podium lopen en weer opkomen. Na ‘Still Of The Night’ kan het publiek terugkijken op een mooie avond.

Coverdale was vanavond behoorlijk goed bij stem, iets wat de laatste jaren nog wel eens tegen kon vallen. De laatste tijd lijkt hij zich echter steeds beter te herpakken, zoals in 013. Dat Whitesnake gaat stoppen zal daarom maar beter worden uitgesteld.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel
Meer foto’s: https://www.facebook.com/rockmuzine/photos

DSC_9330-01_Whitesnake_20160811_Tilburg

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ