The Dirty Denims headliner op 5 jaar Metal Front Coevorden Outside

Facebookrssmail

Het Metal Front Coevorden viert het vijfjarig jubileum van MFC Outside met live optredens en de traditionele barbecue. Het evenement vind plaats op zaterdagavond 14 juli buiten het clubgebouw aan de Monierweg in Coevorden. Dit jaar staat in het teken van zomerse rock van Nederlandse bodem. Met op het avondmenu de Boerenrockies een ‘all female’ boerenrockband uit Overijssel die covers en eigen nummers in het dialect ten gehore brengen en de happy-hardrockband the Dirty Denims uit Eindhoven, die bekend staan als ware podiumbeesten.

Boerenrockies (voorprogramma)

Heb ie ooit een band ezien die bestoat uut boerentrien’n? Zo niet, dan zijn de dames van de Boerenrockies een zeer uniek gezelschap om te zien. De band bestaande uit 5 boerendames word in 2014 opgericht tijdens een avondje stappen. Lol, gezelligheid en een biertje op zijn tijd staan voorop. Daarnaast staat het dialect centraal. De Boerenrockies spelen covers en eigen nummers in hun eigen streektaal. Met veel plezier en enthousiasme worden deze nummers ten gehore gebracht in cafés en feesttenten.

The Dirty Denims (hoofdprogramma)

The Dirty Denims maken Happy Hardrock: hardrock waar je blij van wordt. Gecombineerd met rock ‘n roll, powerpop en een vleugje punkrock klinkt het als AC/DC, KISS, Joan Jett, Ramones en The Donnas. Live zijn deze dames en heren op hun best; een energiek spektakel van een band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt. Met een stem die ‘s zondags aan tafel het vlees snijdt met Joan Jett en Debbie Harry levert podiumbeest Mirjam het herkenbaarst element

The Dirty Denims speelden o.a. op Lowlands, Rockin’ Park, Zwarte Cross en Bospop en speelden supportshows bij o.a. Slash, Cheap Trick en Golden Earring. Met het nummer ’24-7-365′ werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Door én werd het nummer gebruikt in een promocampagne van het Belgische Comedy Central. Het nummer ‘Back With A Bang!’ staat op de compilatie-cd bij Classic Rock magazine UK, editie november 2017 (oplage 70.000 stuks wereldwijd). De populariteit van de band blijft stijgen met inmiddels al meer dan 300 liveshows op de teller.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ