Monster Magnet dag na Graspop naar Drachten

Facebookrssmail
Monster Magnet
Foto (c) Ariane van Ginneke, www.arifocus.nl

Monster Magnet komt zondag 18 juni naar Poppodium Iduna te Drachten! De Amerikaanse band die gerekend mag worden tot één van de meest invloedrijke en bekendste in het stonerrock genre is al sinds de jaren ’80 actief, maar heeft nog geen spat aan energie ingeboet.

Monster Magnet combineert al sinds jaar en dag jaren zeventig hardrock, comics en marihuana tot verslavend lekkere stonerrock. De band rondom Dave Wyndorf ontstond tegen het einde van de jaren ’80, maar bracht in 1991 pas zijn eerste full length album uit genaamd ‘Spine of God’. Het album wordt tot op heden nog steeds gezien als een klassieker in het genre. Met de albums Superjudge (1993) en Dopes To Infinity (1995) werd de naam Monster Magnet definitief gevestigd en brak de band door met de single ‘Negasonic Teenage Warhead’. In 1998 volgde het album
‘Powertrip’ dat de band het eerste echte commerciële succes bracht. Hoe goed het ook ging met Monster Magnet, het omgekeerde was het geval met Dave Wyndorf. Drugs en alcoholverslavingen hebben hem door de jaren heen achtervolgd. Een overdosis drugs, die hij ternauwernood overleefde, bracht hem tot inkeer. Sindsdien heeft hij de verdovende middelen de rug toegekeerd en is de band onverminderd doorgegaan met spelen en het uitbrengen van nieuwe albums.

Afgelopen jaar werden geremasterde versies uitgebracht van de klassiekers Superjudge (1993), Dopes To Infinity (1995), Powertrip (1998) en God Says No (2001). Verwacht daarom zondag de 18e een bijzondere set met nummers van deze albums, waarbij naast de bekendere hits ook tracks op de setlist verschijnen die nooit eerder zijn gespeeld. Een overdonderende psychedelische space-noir-experience!

In mei komt de band ook naar Nederland voor twee concerten. Op 25 mei staat Monster Magnet op Dauwpop, een dag later in de Victorie in Alkmaar.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ