Belgische invasie in het Utrechtse Db’s krijgt niet waar het recht op heeft

Facebookrssmail

Op zondag 17 december hing de Belgische driekleur in het Utrechste Db’s. De show van Channel Zero was wegens promotionele redenen verplaatst van Tivolii naar Db’s, zoals officieel werd gemeld. In de praktijk bleek dat de kaartverkoop tegenviel en zo kwam het dat de in België populaire band het circus elders in Utrecht moest opbouwen. Als support werden de aanstormde nieuwe Vlaamse bands BARK en King Hiss meegenomen.

BARK

Opener van de avond is het Antwerpse BARK. De band baarde in 2016 opzien met het debuut ‘Voice of Dog’ en deed daar dit jaar een schepje bovenop met met de opvolger ‘Like Humans Do’. De zaal is slecht gevuld wanneer BARK de eerste noten uit de speakers knalt maar in de loop van het nummer verandert dit. De band staat een beetje samengepropt op het kleine podium waar ook nog het drumstel van de headliner staat maar geeft vanaf minuut 1 volgas. Zanger Ron Bruynseels blaft zijn verstaanbare teksten het publiek in terwijl beide gitaristen Rui da Silva en Martin Furia energiek bewegend de gitaarpartijen brengen, Stevige nieuwe nummers als ‘Last Man Standing’, ‘Hollow Words’ en ‘Aftermath’ worden met enthousiasme gebracht en weten het publiek te overtuigen. Ook de nummers van de debuutplaat mogen er met ‘Voice of Dog’ en ‘Day of the Witch’ zijn, BARK dendert door ondanks de tegenvallende belangstelling. De show en band hebben niet gekregen wat zij verdienden.

King Hiss

Een ander aanstormende band is het West Vlaamse King Hiss. Deze stoner metal / rock band is ontstaan in 2012 en met de debuutplaat ‘Sadlands’ (2014) en de opvolger ‘Mastosaurus’ uit 2016 ligt ook deze band op ramkoers. De band opent met de nummers ‘La haine’ en ‘Shadows’ en overtuigt met de melodieuze gitaarpartijen en stevige rock. Meest opvallend is, ook hier, de zanger Jan Coudron die weet te overtuigen met zijn typerende vocalen. Ook King Hiss kan niet rekenen op een goed gevulde zaal maar brengt de show desalniettemin met overtuiging. Zanger Jan Coudron maakt gebruik van de geboden ruimte in het publiek en maakt een uitstapje tussen de fans. Sterke composities als ‘Stuck in a hole’ en ‘Mastosaurus’ van de laatste plaat komen voorbij en worden gebracht met enthousiasme. King Hiss is een band om in de gaten te houden.

Channel Zero

Headliner Channel Zero is al lang geen onbekende meer, de band is ontstaan in 1990 en deed al vele grote shows. De Brusselaren brachten tot op heden zeven albums uit, ‘Exit Humanity’ is het laatste album dat in oktober dit jaar verscheen. Waar Channel Zero in eigen land volle zalen trekt moeten zij het vanavond in Utrecht doen met een bescheiden aantal toeschouwers. Teleurstellend? Ja. maar ook deze band laat zich niet uit het veld slaan en brengt de groovende thrash songs met verve, Vanaf opener ‘Ammunition’ en vooral ‘Hot Summer’ vliegen de vonken er van af en weet ook Channel Zero het publiek te overtuigen. Met het titelnummer van de laatste plaat en het wat rustigere ‘Let the Games Begin’ komen de nieuwe nummers aan bod en ook deze nummers doen het goed. Channel Zero speelt zoals het gewend is met de nodige energie op het podium en had deze avond, net als de voorgaande bands, meer verdiend.

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ