Darkness – The Gasoline Solution

Facebookrssmail

hrr517_darknessTegenwoordig vinden er steeds meer reünies plaats, zo ook bij Darkness, na een afwezigheid van bijna 25 jaar is ook deze duitse thrashband weer terug aan het front. Van de in 1984 opgerichte bezetting, vinden we alleen drummer Lacky nog terug. Ook gitarist Arnd is nog van de jaren 80 bezetting, aangevuld met nieuw bloed thrashen de mannen er weer als vanouds op los.

‘Death Squad’ en ‘Defenders of Justice’ worden gezien als klassiekers van deze band, en dat willen de heren met het nieuwe ‘The Gasoline Solution’ voortzetten. De plaat bevat felle thrash metal die zo uit 1986 had kunnen komen, echter is de sound veel voller en moderner door de tegenwoordige technieken. Goeie job van Patrick Engel dus wat betreft de produktie. De nummers zijn ook niet echt verkeerd, goeie riffs, snelle drums en ook de songtitels borduren voort op het oude werk. ‘Tinkerbell must die’ begint met een leuk intro en laten zien dat deze duitsers ook humor hebben, ‘Another Reich’, ‘Welcome to pain’ en ‘Pay a man’ allemaal geweldige, snelle thrash met het bekende “Duitse accent” engels gezang. Ook wat dat betreft is er niet veel veranderd, al is er een nieuwe zanger.

Al met al een heel leuk thrash album, maar ook weer niet heel bijzonder, ze halen het niet bij de grote 4, zijnde Tankard, Sodom, Destruction en Kreator. Maar dat was in de jaren tachtig ook al zo, en dat hoeft ook niet soms is een lekkere B-film ook wel eens leuk, zo ook met Darkness. ‘The Gasoline Solution’ is zeker geen verkeerd album, en thrashed er lekker op los, haalt ook zeker het niveau van hun beide genoemde klassiekers. Maar wie originaliteit zoekt, of moeite heeft met het Duitse “Doro engels”, kan misschien beter verder zoeken.

Ook de hoes is een old school klassieker van de hand van Alexander von Wieding, en is weer een bevestiging dat Darkness hun roots niet verloochenen, alles ademt jaren tachtig aan dit come back album, daarin zijn ze zeker geslaagd!

(7/10, High Roller Records)

Tracklist:
1. Tinkerbell Must Die (4:23)
2. Another Reich (4:24)
3. Freedom On Parole (3:21)
4. Welcome To Pain (3:12)
5. L.A.W. (3:41)
6. Pay A Man (4:21)
7. The Gasoline Solution (4:06)
8. Dressed In Red (3:57)
9. This Bullet’s For You (6:24)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ