Donnerwetter brengt met albumpresentatie, alternatieve veelkleuren rock naar Arnhem

Facebookrssmail

Dat het goed gaat met de Nederlandse rock muziek is natuurlijk al even geen nieuws meer. Maar dat er blijkbaar nog altijd ruimte is voor bijzondere nieuwe muzikale projecten, bewijst de band Donnerwetter die dit jaar hun eerste album op het vinyl hebben geperst. Na de showcase in Musis Sacrum in Arnhem eerder dit jaar en optredens op onder meer het Manana Manana festival en Park Open, is het nu tijd om het debuutalbum officieel te presenteren. Dat doen ze op donderdag 18 december in Luxor Live in Arnhem.

Ariane van Ginneke - Donnerwetter

Donnerwetter maakt muziek waarbij kleurrijke vocalen en knappe teksten een belangrijke rol spelen. Geschreven en gezongen door tekstschrijver, gitarist en vocalist Rocco Ostermann (Magic Fish, Shaking Godspeed) samen met Wout Kemkens (Shaking Godspeed) gitaar en zang, Matthijs Stronks (bas)toetsen en Mike Visser drums. De muziek is niet snel onder één noemer te vangen maar misschien het beste te omschrijven als alternatieve veelkleuren rock met inventief gitaarspel en spannende composities. Van gevoelige singer-songwriter rock tot het wat steviger werk. Met invloeden van muzikanten als Tom Waits en Frank Zappa hebben deze heren een eigen sound weten te creëren die ze deze avond aan het publiek zullen laten horen.

De achterhoekers van Raw Flowers die dit jaar ook met hun uitermate goed ontvangen eerste vinyl onder de arm de Nederlandse podia bestegen, zullen het naprogramma verzorgen met swingende en melodieuze blues rock gitaarsongs. De vocalen met een lekker rauw randje van zanger Lawrence Mul krijg je er gewoon bij. En mocht je dan nog lang niet genoeg hebben, zorgen aansluitend dj’s Gerjon Gijsbers en Zac Chapman ervoor dat de voeten nog even van de vloer kunnen tot in de late Arnhemse uurtjes.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ