Airbourne – Breakin’ Outta Hell

Facebookrssmail

AIRBOURNE_LP05Wat een geweldige hoes heeft de nieuwe Airbourne! Het lijkt een kruising tussen Maiden’s Eddie en AC/DC’s Bon Scott. Afkomstig uit Australië bestaat deze super energieke band onder bezielende leiding van “klimgeit” Joel O’Keeffe sinds 2003 en toch is dit pas hun vierde studio album. Hun eerste verscheen in 2007 (‘Runnin’ Wild’) Er zit meestal 3 jaar tussen een nieuw album van de band. (2010 – ‘No Guts, No Glory’, 2013 – ‘Black Dog Barking’). De band rondom de broertjes O’Keeffe weet op een manier als geen andere band de sfeer van hun grote voorbeeld en helden AC/DC neer te zetten. Samen met David Roads – Guitar, backing vocals en Justin Streets – Bass, backing vocals hebben Joel en Ryan goud in handen om heerlijke vette old school nummers te schrijven..

Ook hun nieuwste album is weer 1 groot feest van heerlijk in het gehoor liggende melodie en zanglijnen. Elk nummer zou zo uitgekozen kunnen worden als een nieuwe singel van het album.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik tussen hun eerste en hun laatste album de band uit het oog ben verloren en dat ik de band daarom lekker fris kan beoordelen. Dit kunstje flikt de band natuurlijk op bijna elk album maar soms is de simpelheid van nummers gewoon heerlijk om naar te luisteren. De nummers zitten gewoon knap in elkaar en hiermee zetten ze nog steeds elke zaal of festivalterrein op zijn kop.

De manier van nummers schrijven is lekker old school en dat geldt ook voor de totale lengte van ‘Breakin’ Outta hell’. Hij klokt bijna 38 minuten en dan heb je alle 11 nummers beluisterd.
Persoonlijk vind ik dit ook een perfecte tijd in het jaar om te luisteren naar een band als Airbourne. Het zonnetje schijnt, we hebben net volop in de festivals gezeten in ons land en kunnen nog even goed in de stemming blijven dankzij de party hardy songs van deze band.
‘Breakin’Outta Hell’ dendert als de Rock ’N Roll Train van AC/DC over je heen en dat is een genot voor het oor!!

Waarschuwing!! Gelieve dit album niet te beluisteren in de auto! Snelheidsovertredingen zijn voor rekening van de luisteraar/bestuurder!

(8,5/10, Spinefarm Records)

1. Breakin’ Outta Hell 3:52
2. Rivalry 4:03
3. Get Back Up 3:37
4. It’s Never Too Loud for Me 3:34
5. Thin the Blood 3:28
6. I’m Going to Hell for This 3:45
7. Down on You 4:18
8. Never Been Rocked Like This 3:07
9. When I Drink I Go Crazy 2:41
10. Do Me Like You Do Yourself 3:57
11. It’s All for Rock N’ Roll 3:32

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ