Asphyx – Incoming Death

Facebookrssmail

press_cover_01Eindelijk is hier dan na vier jaar de opvolger van ‘Deathhammer’, het nieuwe Asphyx album ‘Incoming Death’. Wel met een enigszins gewijzigde bezetting nu oprichter en enig overgebleven origineel lid Bob Bagchus van de drumtroon is afgetreden. De plaats achter de drums is ingenomen door Stefan Huskens van Desaster, maar dit heeft het typische Asphyx geluid niet veranderd.

De Nederlandse death/doom masters zijn inmiddels eigenlijk al wel een cult band te noemen, en brengen dan ook al hun negende studio album uit met ‘Incoming Death’. Het album opent meteen bruut hakkend met ‘Candiru’, met het herkenbare brute stemgeluid van van Drunen wat zo typerend is voor de sound van Asphyx. Met ‘Division Brandenburg’is het tempo weer wat gezakt, een mid-tempo stamper van jewelste, waarna met ‘Wardroid’ nog wat verder terug wordt gegaan in snelheid, een lekker vet, traag slepend nummer.

Met ‘The Feeder’ gaat het tempo weer omhoog, en beukt er lekker bruut op los, zo ook met het vlotte ‘It came from the skies’, Asphyx op z’n top! De variatie in tempo van de nummers is goed verdeeld over het album, wat het luisteren ten goede komt. Ook de produktie is weer lekker vet van de hand van Dan Swano. Een meer episch nummer is ‘The grand denial’, dat weer een andere kant van Asphyx laat zien, indrukwekkend! Titelnummer ‘Incoming Death’ knalt gewoon weer ouderwets hard uit de speakers en is voorbij voor je er erg in hebt.

‘Forerunners of the apocalypse’ is een mid tempo kraker met een geweldig vette riff. De doom kant wordt nog eens vertegenwoordigd door het slepende ‘Subterra incognita’ wat een knap werkstukje is. Bij ‘Wildland fire’ gaat het gas er nog een keer op, om daarna met het imposante ‘Death: the only immortal’ het album in stijl af te sluiten.

Asphyx bevestigd met dit album weer maar eens waarom ze tot de top van de death/doom scene behoren, en daar blijven ze nog wel even op deze manier. Op de speciale uitvoering van dit album krijg je er ook nog 2 covers bij, te weten ‘Servants of the warsmen’ van Winter, en ‘Master’ van Master.

(9/10, Century Media Records)

Tracklist;
• Candiru 02:40
• Division Brandenburg 03:05
• Wardroid 04:40
• The Feeder 04:06
• It Came From The Skies 03:29
• The Grand Denial 07:08
• Incoming Death 01:56
• Forerunners Of The Apocalypse 03:42
• Subterra Incognita 05:06
• Wildland Fire 03:41
• Death: The Only Immortal 08:09

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ