Gatecreeper – Sonoran Depravation

Facebookrssmail

covernoresize1466704623141068gatecreeper1466704623141068Gatecreeper is een band afkomst uit Tucson / Phoenix, Arizona opgericht in 2013. Na een EP en wat splits bij een klein label is de band opgepikt door Relapse Records. Op 7 oktober verschijnt ‘Sonoran Depravation’, de debuutplaat van Gatecreeper.

Muzikaal bevindt het viertal zich in het death metal kamp, een wel de “old school” variant. Sterke gitaarriffs in de eerste nummers ‘Craving Flesh’ en ‘Sterilized’, lekkere breaks en fijne vocalen van zanger Chase H. Mason. Echt los gaat het bij het derde nummer ‘Desperation’, het tempo gaat flink omhoog en met de strakke drums van Matthew Arrebollo a.k.a. “Metal Matt” is dit een lekker nummer.

Wat negatief opvalt zijn de vocalen, deze zijn weliswaar sterk en bruut maar liggen, voor mijn gevoel, net iets te ver op de achtergrond en hadden wat prominenter aanwezig mogen zijn. Gatecreeper brengt voldoende variatie in de nummers, mid-tempo en up-tempo songs worden afgewisseld en de fijne breaks à la Obituary zijn fijn. Opvallende nummers zijn ‘Stronghold’, het groovende ‘Lost Forever’ en het meest complete nummer op de plaat, afsluiter ‘Grotesque Operations’. een nummer met verschillende tempowisselingen die mooi geheel vormen.

De debuutplaat van Gatecreeper is er één waar de band verder mee, een lekker potje death metal van de oude school.

(8/10, Relapse Records)

1. Craving Flesh 03:24
2. Sterilized 02:48
3. Desperation 04:25
4. Rotting as One 02:29
5. Stronghold 03:53
6. Patriarchal Grip 03:51
7. Lost Forever 03:35
8. Flamethrower 03:10
9. Grotesque Operations 05:44

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ