Avatar – Avatar Country

Facebookrssmail

Avatar is een band die wellicht al veel mensen live hebben gezien. In een moordend tempo zijn de Zweden bijna overal van de partij. En overal word elke zaal of festival weide plat gespeeld. De band met de flamboyante frontman Johannes Eckerström, altijd uitgedost met clown schmink, veroverde met de energieke shows mening metal hart. Het succes van de band kreeg vleugels na het overweldigende album ‘Feathers & Flesh’ uit 2016. En intussen zijn we bij album acht. ‘Avatar Country’ is het tweede conceptalbum van de band. Het verhaal gaat over de koning van Avatar land.

Het album opent met ‘Glory To Our King’ op een manier waarop Manowar patent heeft, om daarna vervolgens ruim acht minuten indruk te maken met het nummer ‘Legend Of The King’ met Johannes op zijn best. ‘The king wants you’ zal overal weer luidkeels meegezongen worden, maar dan gaat het even gruwelijk mis. het spoken word nummer ‘The King Speaks’ haalt gigantisch de vaart eruit en is eigenlijk volstrekt misplaatst. En met de twee volgende nummers ‘A Statue Of The King’ en ‘King After King’, die overigens uitstekend zijn, is het vocale gedeelte alweer al achter de rug. Er word afgesloten met twee instrumentale nummers. Wanneer je die met het gesproken gedeelte meerekent , blijft er amper een speeltijd over van een half uurtje.

Het is een gedurfde aanpak van de band, waar wellicht niet iedereen van gecharmeerd is. Voor de rest heeft de band weer een handvol pakkende songs in de pocket voor de aanstaande ‘Avatar Country World Tour’, die ook nog neer zal strijken op ons eigen Fortarock. Het album is vanaf 12 januari verkrijgbaar.

(80/100, Century Media Records)

Tracks :
01 – Glory To Our King
02 – Legend Of The King
03 – The King Welcomes You To Avatar Country
04 – King’s Harvest
05 – The King Wants You
06 – The King Speaks
07 – A Statue Of The King
08 – King After King
09 – Silent Songs Of The King Pt.1 – Winter Comes When The King Dreams Of Snow
10 – Silent Songs Of The King Pt.2 – The King’s Palace

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ