Leaves’ Eyes brengt een energieke symfonische metal show in de Nobel

Facebookrssmail

Donderdag 20 oktober stond er een avondje symfonische metal in Gebr. de Nobel in Leiden. Leaves’ Eyes bezoekt Leiden en doet nog een show in België waarna het gezelschap over de oceaan reist om in de VS een tour te doen. Opener van deze avond is de Nederlandse genre genoot Beyond God.

Beyond God

Beyond God is een symfonische metal band uit Brabant en eerder dit jaar kwam de debuutplaat ‘A Moment Of Black’ uit. De grote zaal in de Nobel is nog maar matig gevuld op het moment dat de band met haar set begint. Wat onmiddellijk opvalt is de stem van de pas 21 jarige Meryl Foreman, een power strot in wording. Meryl staat misschien nog wat onzeker op het podium maar ze is wel degene die de kar trekt. De nummers komen van het debuut album en variëren van gevoelige ballades tot rockende nummers. Interactie met het publiek is er, met uitzondering van de aankondigingen, nauwelijks. Meryl zoekt het contact in het gevoelige nummer ‘Memories’ voornamelijk met bassist en gitarist. Gitarist Twan Smolders weet overigens keurige solo’s te produceren en maakt op het podium een sterke indruk. Het aanwezige publiek luistert goedkeurend. Jammerlijk is dat de symfonische keyboard tonen worden getoverd uit een laptop, iets wat in dit genre eigenlijk niet hoort. Beyond God is een leuke band waar nog een hoop groei in zit.

Leaves’ Eyes

Leaves’ Eyes is na het vertrek van Liv Kristine onthoofd, althans zo dacht menig liefhebber van de band. De speurtocht naar een nieuwe frontvrouw werd gestaakt nadat de mannen Elina Siirala ontmoette. De zaal vult zich langzaam wanneer Leaves’ Eyes aanvangt en opent met het nummer ‘Halvdan The Black’, een nummer waarmee Elina direct toont de capaciteiten en uitstraling te hebben om Liv te doen vergeten. Zanger Alexander Krull toont zich als een waardevolle aanvulling en brengt met zijn rauwe vocalen de nodige variatie in het sopraan geweld. Sterke composities als bijvoorbeeld ‘My Destiny’ volgen, het publiek veert op na een verzoek van herr Krull. Leaves’ Eyes brengt een volwassen show waarbij Alexander het publiek continu bij de show betrekt. Bij de nieuwe single ‘Fires in the North’ wordt het publiek verleid om de IJslandse oerkreet met de band uit te voeren. De oerkreet, verzonnen door de IJslandse voetbal supporters, wordt opgepikt door het publiek en nagenoeg iedereen is onderdeel van de Leaves’ Eyes show. Sterke nummers van het laatste album ‘King of Kings’ als ‘The Waking Eye’ en ‘Blazing Waters’ volgen elkaar op en zorgen voor een geslaagd optreden. Leaves’ Eyes heeft ook met Elina Siirala toekomst. Overigens loopt ook bij Leaves’ Eyes de keyboards digitaal mee en raakt Alexander Krull jammerlijk geen toets aan.

Wederom een geslaagd avondje metal in Gebr. de Nobel, een avond die meer publieke belangstelling verdient had.

Photo’s (C) Lennn Photography

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ