Deftones keert terug naar 013 voor exclusieve Nederlandse show

Facebookrssmail

DeftonesDe Amerikaanse rockband Deftones komt terug naar 013. De groep uit Californië staat op maandag 24 april voor het eerst sinds vier jaar weer in Nederland. De heren ondersteunen het uitstekende nieuwe album ‘Gore’ dat dit jaar is verschenen en unaniem goede recensies kreeg. Het is pas de eerste Nederlandse tour sinds de albumrelease.

Er zijn weinig hedendaagse metalbands zo relevant als Deftones. Terwijl collegagroepen zich midden en eind jaren negentig verliezen in muzikale woede-uitbarstingen, zoekt Deftones liever de nuance op. Met invloeden die variëren van Helmet en Jawbox tot The Smiths en Duran Duran (!) levert dat een gevarieerd en afwisselend geluid op. Het meesterwerk ‘White Pony’ (2000) blijft het absolute ijkpunt voor de groep rondom frontman Chino Moreno.

Hierna raakt de groep in een creatieve dip. Maar tien jaar na voorgenoemde plaat neemt de groep sportieve revanche. Op ‘Diamond Eyes’ (2010) en daarna ook opvolger ‘Koi No Yokan’ (2012) verkeert Deftones in absolute topvorm. Dat vertaalt zich ook naar bevlogen optredens. Wilde Deftones in het verleden nogal eens grillig uit de hoek komen, tegenwoordig is men altijd scherp.

Deftones – Gore

Het dit jaar verschenen nieuwe album ‘Gore’ kan ook rekenen op louter positieve recensies. De band is dan misschien niet de eerste groep die zware rock en metal met prachtige, rustige stukken afwisselt, maar ze zijn in hun bijna 20-jarige bestaan wel een compleet unieke entiteit geworden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ