Belgische topbands komen met gratis online metal festival HELLGIUM

Facebookrssmail

Het Coronavirus gooit letterlijk roet in het eten van bands, organisatoren en de hele evenementensector. Geen shows sinds maart en een volledige festivalzomer naar de kloten. Momenteel heerst zelfs onduidelijkheid over wanneer we bands opnieuw het podium kunnen betreden. De goesting om live te kunnen spelen is dan ook enorm groot.

Fleddy Melculy, Off The Cross en King Hiss slaan de handen in elkaar en organiseren voor de allereerste keer HELLGIUM, een uniek livestreamfestival dat op zondag 12 juli de ether wordt in gestuurd.
De 3 bevriende bands nodigden Arson, BEAR en Carnation uit en bouwden zo een volwaardige festival line-up.

De Gentse band Arson trapt de festiviteiten af. Hun set is even strak afgemeten als hun maatpakken. De enige band het in z’n hoofd haalt een barman mee het podium op te sleuren. BEAR is een Antwerpse band die wiskundige formules netjes verpakt in keiharde mokerslagen. Hun nieuwste plaat Propaganda slaat in als een bom. Carnation komt dan weer uit de Kempen met het ruigste soort oldschool deathmetal die je jou kan voorstellen. Ze brengen binnenkort nieuw materiaal uit die je ongetwijfeld met verstomming zal slaan.

Als kers op de taart zullen Alex Agnew en Andries Beckers – aka Welcome to the AA – het hele gebeuren aan elkaar rijgen. Verwacht je aan diepgaande interviews, pikante anekdotes en all-round hilariteit.

HELLGIUM wordt volledig op eigen kosten georganiseerd. Ze rekenen enkel op de goodwill van enkele partners en onze respectievelijke crews. Het festival wordt helemaal gratis aangeboden. Je zal het kunnen volgen via de Facebookpagina van Hellgium en de respectievelijke pagina’s van alle bands.

Donaties zijn mogelijk en kunnen geheel vrijblijvend tijdens de stream. Alle donaties worden gebruikt om de technische kosten op te vangen.Via de website www.hellgium.be kan je het festival steunen door een exclusieve Hellgium t-shirt kopen.

Een warme oproep aan elke metalliefhebber om vrienden uit te nodigen en er een feestje in hun huisje van te maken!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ