Avenged Sevenfold brengt nieuw album ‘The Stage’ uit

Facebookrssmail

avenged-sevenfold-the-stage-300x300Avenged Sevenfold heeft onaangekondigd hun nieuwe album ‘The Stage’ uitgebracht. De Californiers zijn hiermee de eerste rockband die een verrassings-release uitbrengen. ‘The Stage’ is het zevende studioalbum van Avenged Sevenfold. De eerste single ‘The Stage’ verscheen twee weken geleden.

De band die bestaat uit zanger M. Shadows, gitaristen Synyster Gates en Zacky Vengeance, bassist Johnny Christ en drummer Brooks Wackerman maakte de release van hun nieuwe album bekend via een live gestreamd optreden op het dak van The Capitol Records Tower i n Hollywood.

Het optreden is een initiatief van het nieuwe virtual reality platform van Universal Music Group’s: VRTGO VR. Dankzij de nieuwste technologieën in VR kunnen fans over de hele wereld de shows – die zijn opgenomen met een 360 graden camera live meekijken in 3D. De fans die aanwezig waren bij het concert deelden letterlijk ‘The Stage’ met Avenged Sevenfold dankzij streams in augmented reality (AR) die zij vanaf hun mobile device konden bekijken.

Bekijk hieronder de videoclip van de nieuwe single ‘The Stage’:

‘The Stage’ is de opvolger van ‘Hail To The King’ uit 2013. Het album, dat mede geproduceerd door Joe Barresi (Queens Of The Stone Age, Tool), is in alle opzichten een bijzonder ambitieus project te noemen. De rode draad in de elf nummers is Artificial Intelligence, wat ‘The Stage’ tot het eerste thema-album van de Californische rock band maakt. Inhoudelijk gaat de band in op de snelle technologische ontwikkelingen en wat voor een gevolgen – zowel goed als slecht – dit op de toekomst heeft.

‘The Stage’ wordt afgesloten met het epische, vijftien minuten durende ‘Exist’. In het nummer is een speciale gastrol weggelegd voor de bekende astrofysicus Neil deGrasse Tyson die via spoken word dieper in gaat op het thema van het album.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ