Wilde rit met Drive Like Maria

Facebookrssmail

Drive Like Maria is onderweg met de tour die ze veel in Nederland brengt ter ondersteuning van hun meeste recente EP ‘Preserver’. Met vanavond een show in Hedon Zwolle. In het voorprogramma staat Storkski. Een band van 2 man sterk die best indruk maakt. Gitaar en drums is all you need. Een superstrakke drummer met strakke en militante drums en een gitarist met heerlijke riffs zorgen voor een prima opwarmer voor Drive Like Maria.

Drive Like Maria raast als een dolle door het land qua toernee en met 3 geplande EP’s in 2016, waarvan er inmiddels 2 uit zijn, draaien ze dan ook in de hoogste versnelling. De 2 nieuwe EP’s van het drieluik komen tijdens de set ruim aan bod. Het lijkt wel een trend om in 1 jaar veel uit te brengen. Jett Rebel brengt ook al 3 platen uit in een jaar. Het betekend 3 keer aandacht en de marketing is goed want de zaal was uitverkocht.

Drive Like Maria bestaat live uit 4 personen, met frontman Bjorn (“de knuffel belg” zoals zijn bandleden hem noemen). Het unieke van Drive Like Maria zit in 2 gitaren die heerlijk tegen elkaar aan soleren en elk een ander ritme aanslaan. Het tandem Nitzan Hoffmann en Bjorn Awouters maakt dat de band lekker onstuimig rockend, dynamisch en soms lekker uit de bocht vliegt. De zang mist nog wat kracht maar de aandacht ligt ook meer op de gitaar.

Het concert zit al bij het tweede nummer in de hoogste pakkende versnelling. ‘I’m on a train’ en ‘keeps me going’ gaan er luidkeels in bij de blauwvingers. ‘Sinners’ en ‘Deep blue’ beide afkomstig van ‘Preserver’ doen het live goed. ‘Sinners’ is even een rustpuntje met een lome heerlijke beat met een blues feel. Terecht is ‘Deep blue’ de nieuwe single en dat is Drive Like Maria op haar best. Zonder katalysator; lekker vies en ruig. Hoogtepunt van de set is ‘Tiny Terror’ ondanks herhalingsverzoeken uit het publiek gaat men daarna door met ‘Where the broken hearted go’. Na 15 nummers is de pijp leeg en bewijst Drive Like Maria dat ze niet alleen op festivals met een korte set kunnen boeien maar ook op showlengte gas weten te geven.

Foto’s (c) Rene Obdeijn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ