Living Colour nog deze maand naar 013

Facebookrssmail

De Amerikaanse rockband Living Colour komt over ruim drie weken, op woensdag 23 november, naar 013 in Tilburg voor een last minute toegevoegde show. Het is de eerste keer in acht jaar dat deze gevierde band weer in Tilburg staat. De groep brak eind jaren 80 door met debuutalbum ‘Vivid’ en had in Nederland vooral succes met de hit ‘Love Rears Its Ugly Head’ van opvolger ‘Time’s Up’.

In de jaren 80 werd een groep tieners ontdekt door niemand minder dan Mick Jagger. Hij ging tijdens de opnames van zijn soloalbum kijken bij een optreden van zijn sessiemuzikant Vernon Reid en was meteen verkocht door de lekker groovende mix van hardrock, funk, jazz en soul. Ook elementen uit metal en hiphop vielen te ontwaren in het eclectische geluid. Jagger legde zijn soloalbum meteen stil en ging aan het werk met Living Colour. Dat leidde uiteindelijk tot debuutalbum ‘Vivid’. Vooral het bijtende ‘Cult Of Personality’ sloeg in als een bom en ‘Vivid’ werd een wereldwijd succes.

Hierna stapte Muzz Skillings uit de band en werden zijn taken op de bas overgenomen door Doug Wimbish. En met die line-up toert Living Colour nog steeds. Het laatste werk stamt uit 2009 (‘The Chair In The Doorway’) wat de New Yorkers toen naar 013 bracht. Volgend jaar (in 2017) verschijnt de opvolger, ‘Shade’, en dat was dus meteen een goede reden voor het Tilburgse poppodium om deze crossoverband op woensdag 23 november terug te halen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ