Izegrim kwam, zag en overwon in The Little Devil

Facebookrssmail

Zaterdag 5 november is de slotdag van de korte co-headline tour die het Nederlandse Izegrim ondernam met de Duitse (death)thrashers van Cripper. De tour behelst zeven shows in een kleine twee weken tijd, waarvan er vijf in Duitsland en twee in Nederland zouden gaan plaatsvinden.
Aan beide Nederlandse gigs worden extra voorprogramma’s gekoppeld met locale bands die nationaal aardig goed aan de weg timmeren. Vrijdag in Zaandam (Flux) fungeert het deathmetal gezelschap Dauthuz als opener, vanavond in het Tilburgse is het Sisters of Suffocation, zelf net bekomen van hun tour met Legion of the Damned, die de zaal mag wakker schudden.

De paden van Rockmuzine en Izegrim alsook Sisters of Suffocation hebben zich het afgelopen jaar al menig maal gekruist (Stonehenge, Metalcon, Amsterdam Metal Night, Lucky Rocks Metalfest, Legion of the Damned) en is Cripper dus de enige band van dit package om (live) kennis mee te maken. Jammer genoeg heeft Cripper de laatste shows van de tour moeten cancelen wegens ziekte van één van de bandleden en zullen we het vanavond met de “Izegrimmetjes” en de “Zusjes” moeten doen in Little Devil, die overigens keurig netjes de entreeprijs gehalveerd heeft door deze afzegging. Het is uitermate treurig voor Cripper en hun fans, maar ook zonder hen is het een lekker avondje metal.

Sisters of Suffocation opent hun set met ‘Dysplasia’, een nummer dat redelijk goed aansluit bij het deathmetal geweld die de dames al op hun EP ‘Brutal Queen’ lieten horen, toch lijkt het wel of het nummer meer melodie, groove en gedurfde ritmes bevat dan het overige materiaal. Die indruk wordt bevestigd door het swingende onderonsje dat opgevoerd wordt door Zangeres Elsemieke Prins en gitariste Simone van Straten. Na ‘Phobophobia’, ook een song die net als de vorige, niet te vinden is op de eerste release volgt het als ballade aangekondigde ‘Fuck It’, en gaat de boel lekker los op het podium. Alle nummers van de EP komen aan bod, aangevuld met ‘Our Bodies Will Rot’, ‘Limb from Limb’, het vette ‘Shapeshifter’ en ‘Boundaries’.

Sisters of Suffocation was al een band om rekening mee te houden maar in een jaar tijd is de band, zeker live, dusdanig gegroeid dat we niet meer om de dames heen kunnen, vraag maar aan het Little Devil publiek dat vanavond in grote getalen aanwezig is.

Izegrim speelt vanavond de laatste show van hun tour en dat is goed te merken, de band heeft zichtbaar zin in een feestje en gaat daar er dan ook compleet voor. De muziek wordt strak , degelijk en met een goed geluid gespeeld. Verplichte kost als de videosongs ‘White Walls’ en ‘Time to Run’ aangevuld met ‘Insanity is Freedom’, ‘Endless Desire’ en ‘Reclaim My Identity’ van het laatste album komen voorbij terwijl het album daarvoor ‘Congress of the Insane’ ook redelijk vertegenwoordigd is met ‘Relics of the Past’, ‘The Legion’ en de waanzinnige meebruller ‘Celebratory Gunfire’. Naast nog een kleine greep uit enkele oudere songs o.a. het opvallende ‘Deliverance’ (uit de tijd dat Marloes alleen nog de backing vocals en de basgitaar bespeelde) komt de band nog eenmaal terug om te besluiten met ‘Endless Strife’.

Izegrim, kwam, zag en overwon. De eerder aangehaalde muzikale prestaties waren dik in orde, maar de interactie met het publiek tijdens en vooral na de zeer geslaagde show waren subliem en daar zijn niet veel woorden meer voor nodig.

Foto’s (C) Sisters of Suffocation door Ted Gijsman
Foto’s (C) Izegrim door Bianca Berger

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ