Nieuw album Navarone verschijnt op 23 november

Facebookrssmail

Navarone is terug! Twee jaar na de release van hun album ‘Oscillation’ komt Navarone met de overtreffende trap: ‘Salvo’. Het vierde album van de Nijmeegse rockers verschijnt op 23 november via Suburban Records.

Classic, Progressive, Grunge, Alternative, Stoner… De Nijmeegse rockband Navarone draait de hand er niet voor om. Ze schuwen niets, smijten met modder, schreeuwen je toe, maar fluisteren tegelijkertijd ook in je oor. Soms extreem luid, soms juist heel intiem, maar altijd authentiek en vol overgave! Rock van kaliber dus. Groots gemaakt en groots gebracht. Alsof het speciaal is bedoeld voor stadions en uitgestrekte festivalweides. Voeg daar aan toe een zanger die zich moeiteloos staande houdt tussen de rockgoden van weleer, combineer het vervolgens met een enorm energieke en sterke live-reputatie, en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een veelzijdige en gewaardeerde rockband.

‘Salvo’ is wederom opgenomen en geproduceerd met producer Joost van den Broek in Sandlane Recording Facilities. Echter, deze keer is er wel voor een andere aanpak gekozen, namelijk alles zo live mogelijk. Dit om de chemie tussen de vijf maestro’s zo goed mogelijk vast te leggen. Dus alles wat je hoort, op een paar zang- en sologitaar overdubs na, heeft op hetzelfde moment, in dezelfde ruimte, plaats gevonden! Verder is voor ‘Salvo’ ook gekozen om één van de vele gezichten van de band wat meer uit te lichten, namelijk het meer up-tempo rock domein. De optelsom van dit alles klinkt energiek, strak en in your face, zoals een waar rock salvo betaamt.

Zelfs noemen ze het een nog hoger niveau dan tevoren in termen van composities en productie, maar ook in termen van kracht, dynamiek, diepgang en diversiteit. Kortom, de prognose voor Navarone is duidelijk: deze muzikanten hebben het heden en de toekomst van de rock in de palm van hun handen.

Navarone Live:
NOV 17: NL – Nijmegen, Doornroosje (Uitverkocht)
DEC 08: NL – Eindhoven, Come As You Are Festival @ Effenaar
JAN 25: NL – Alkmaar, Victorie
JAN 26: NL – Eindhoven, Effenaar
FEB 02: NL – Hengelo, Metropool
FEB 09: NL – Oss, Groene Engel
FEB 16: NL – Arnhem, LuxorLive
FEB 23: NL – Utrecht, De Helling
FEB 28: NL – Haarlem, Patronaat
MAR 01: NL – Groningen, Vera
MAR 02: NL – Rotterdam, Rotown

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ