Laatste show Peter Pan Speedrock op 26 november in de Effenaar

Facebookrssmail

A0 PPS afscheidDEFDe laatste. De aller-, aller-, allerlaatste show ooit. Op zaterdag 26 november is het helaas zover. Dan sluit ’s lands rockgrootheid Peter Pan Speedrock definitief het jongensboek middels een bijzondere afscheidsshow in de Effenaar te Eindhoven. Het wordt de apotheose van de afscheidstournee die de drie speedrockavonturiers komend jaar opnieuw over de globe zal jagen. Het is tevens het einde van een indrukwekkende carrière die begon en ook eindigt in de geliefde thuisstad: Eindhoven Rockcity.

Het maakt de cirkel rond dat het iconische en met diverse prijzen bekroonde rocktrio, dat Nederland internationaal op de kaart zette als rock-‘n’-roll hofleverancier, heeft besloten om ruim twintig jaar bandhistorie tot een mooi einde te brengen in de Effenaar. Voordat Speedrock aan de bandnaam werd toegevoegd speelde Peter Pan in dit poppodium namelijk al talloze malen de planken uit het podium, waarbij het publiek qua drankomzet meermaals onbreekbare records brak.

Het sympathieke rocktrio (officieus aangevuld met bandmascotte Dikke Dennis) groeide uit tot Een Begrip in de internationale rockscene. Live een waar fenomeen. Was grondlegger en naamgever van het muzikale genre speedrock dat tientallen bands inspireerde om zelf ook muziek te gaan maken. De Nederlandse band met de meeste shows op de teller: (nu) bijna 2000 tegenover 2263 shows van recordhouder The Ramones.

Peter Pan Speedrock 1996-2016
De afscheidsshow markeert an end of an era. Want Peter Pan Speedrock is meer dan slechts een rockband. Het is een sonische natuurkracht die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseert. In 1996 opgericht, speelde pletwals Peter Pan Speedrock werkelijk elke stad, vlek, dorp en gehucht in Nederland plat. Maar ook buiten de eigen landsgrenzen toerde dit driekoppige rockmonster nonstop door heel Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië en Japan. Zoals vanochtend nog, toen de band voor dag en dauw in de toerbus stapte voor een elfdaagse tournee door Frankrijk en Spanje.

Twintig jaar Peter Pan Speedrock betekent een omvangrijk oeuvre; vijftien edities van hun eigen festivals (vijf keer Koningsdagfestival Klok Rock Orange en tien maal Speedfest); Premium Speedrock Heavy Lager bier; alle shows bij elkaar opgeteld ruim een miljoen bezoekers; honderdduizenden kilometers en vooral ontelbaar veel avonturen. Peter, Bart en Bartmann laten hun waanzinnig mooie achtbaanrit in de loop van 2016 na de allerlaatste looping in de Effenaar met een big bang tot stilstand komen…

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ