Exclusieve primeur: Snøgg – Qivitoq

Facebookrssmail

SnøggSnøgg, een  experimenteel black metal duo uit Velenje, Slovenië, presenteert vandaag exclusief op RockMuZine hun tweede EP, ‘Qivitoq’. Toen Snøgg werd na enkele bandwisselingen werd gevormd, bleken Matej Voglar (Guitaar & Zang) en Grega Cestnik (Drums) achter te blijven als duo en nam ze de namen van Ulv en Mørke aan. In januari 2014 hadden ze hun eerste optreden en al in december werden ze door black metalband Cvinger uitgenodigd op een Oost-Europese tournee. Toen Mørke voor de tour moest afhaken, besloot Ulv op de tour te gaan de manier waarop hij begonnen met de band – alleen.

De band kreeg nieuwe fans, vooral in Servië en Tsjechië, wat resulteerde in een EP en nadat Snøgg in 2015 nog een paar Sloveense shows speelde, begon de band met de opname van hun titelloze debuut-EP, die werd uitgebracht in januari 2016. Een van de oude bandleden, Žižek werd bereid gevonden de bas weer op te pakken voor de EP, onder de naam Køzhl. Om de EP te promoten, ging de band in juni op tour in Slovenië, Servië en Bulgarije en ontving goede feedback van het publiek. In de late zomer al begonnen ze het opnemen van de tweede EP, genaamd ‘Qivitoq’, die vandaag zijn primeur beleefd op RockMuZine.

Op ‘Qivitoq’ hoor je de band duidelijke progressie maken in de black metal, en weet ze een verontrustende en echt gewelddadige sfeer te creëren. Gebruik makend van rauwe black metal riffs doorspekt met oorverdovend geschreeuw en griezelige teksten, is het overduidelijk dat Snøgg niet is gekomen voor een feestje. Integendeel, ‘Qivitoq’ is bedoeld om de orde te verstoren!

Luister hier voor het eerst naar ‘Qivitoq’ van Snøgg!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ